Seats2meet.com Utrecht CS begint 2020 met een kersverse eigenaar: Welkom Marcel Nicolaas!

In het hart van de stad bevindt zich Seats2meet.com Utrecht CS. Een bruisende plek waar heel zakelijk Nederland samenkomt. Vanaf 1 januari 2020 heeft de Seats2meet locatie een nieuwe eigenaar: Utrechtenaar Marcel Nicolaas.  Hij neemt het stokje over van voormalig eigenaren Ronald van den Hoff en Mariëlle Sijgers, grondleggers van de Seats2meet formule. Tijd om kennis te maken met Marcel!

De nieuwe voorman is geen onbekende. Eerder zette hij met zijn partners drie succesvolle Seats2meet locaties op in Brabant. Prachtige plekken, maar als Utrechter is het overnemen van deze toplocatie op Hoog Catharijne een droom die uitkomt. “Dit is de plaats waar het voor mij begon.”, vertelt Marcel, “Toen ik hier 10 jaar geleden binnenstapte wist ik: dit is een bijzondere plek, hier wil ik iets mee.” Met het concept

Ontspannen knallen
We spreken af op ‘zijn’ nieuwe locatie in Hoog Catharijne. Lachend komt Marcel binnenlopen. Vriendelijk gezicht, casual spijkerbroek en een twinkeling in zijn ogen. Hij maakt een relaxte, vrolijke en open indruk. En dat is best knap gezien de spannende tijden die net zijn geweest. Het is namelijk vrijdagochtend: één dag na het officieel tekenen van de papieren om de verkoop rond te maken. Dat is pas knallend het nieuwe jaar in! 

Pionier met plezier
Maar hoe is dat eigenlijk zo gekomen? Marcel vertelt: “Deze locatie is altijd in m’n hoofd blijven hangen. Het is een plek waar de nieuwe werkenden samenkomen, waar gepionierd wordt. Waar ruimte is om op een sociaal innovatie manier te werken. Rekening houdend met elkaar. Deze samenleving, society 3.0.: dat spreekt me ontzettend aan. Het contact met Ronald en Mariëlle is altijd goed geweest, mede door mijn rol in de ontwikkeling van andere Seats locaties. Toen zij besloten het zwaartepunt van hun activiteiten binnen Seats2meet te verleggen raakten we daarover in gesprek. En zo is het balletje gaan rollen.”

Gewoon doorgaan
Ronald van den Hoff en Mariëlle Sijgers hebben Seats2meet.com Utrecht CS in 2007 opgericht. Marcel neemt de zaak met veel respect over: “Wat Ronald en Mariëlle hier hebben neergezet is fantastisch. Ik kijk ernaar uit om dat voort te zetten op hetzelfde niveau. De komende tijd ga ik met medewerkers, co-workers en gebruikers in gesprek. Ik wil alles van ze weten, want zij zijn mijn belangrijkste bron van informatie. Hun verhalen vormen de bron voor bijvoorbeeld nieuwe initiatieven of aanpassingen.” De voormalig eigenaren gaan door met de verdere ontwikkeling van het Seats2meet platform (inmiddels met circa 220 Powered by Seats2meet locaties wereldwijd actief in 30 landen) en de groei van hun Hospitality Tech Bedrijf Cyberdigma BV. 

Glazen bol
De wereld om ons heen verandert. We worden steeds bewuster en maken andere keuzes. Wat is het effect daarvan in 2020 op de werkende mens? Marcel hoeft niet lang na te denken: “Ik verwacht dat mensen ook komend jaar steeds vaker gebruik maken van co-workplekken. En dat zijn niet langer alleen zelfstandigen en startups, maar ook mensen die in dienst van bedrijven werken. Ze zijn niet langer gebonden aan een vast kantoor of werkplek. Dat stimuleert de natuurlijke behoefte van de mens om anderen op te zoeken en elkaar te helpen. Dat gaat voorbij prijskaartjes en concurrentie.”

Waardecreatie
“De focus ligt meer en meer op samen sterk met elkaar en niet sterk ten opzichte van elkaar. Want met 2 weet je altijd meer dan alleen. In essentie wil ieder mens waarde toevoegen. Aan onszelf en aan een ander. We geloven bij Seats in ‘asynchrone wederkerigheid’. Dat klinkt als iets moeilijks, maar is in feite heel simpel. Als je iets geeft krijg je dat altijd terug. Je weet alleen niet vooraf van wie of op welk moment. Dat vraagt vertrouwen en openheid. Seats2meet is daar een geweldige plek voor.”

Proost!
En zijn goede voornemens voor 2020? Ik zie zijn ogen direct oplichten: “Om samen met iedereen die betrokken is bij Seats2meet Utrecht CS nieuwe stappen te zetten.  Zo creëren we een nòg toffere plek waar mensen keer op keer positief verrast worden!”. Daar kan ik alleen maar op zeggen: proost Marcel!