Op bezoek bij oma; nieuwe Seats2meet for Locals locatie in Utrecht!

23 September is het Burendag!

Bijna 6000 activiteiten door heel Nederland worden georganiseerd door en voor buren.
Je bent nog niet te laat om ook jou activiteit toe te voegen!

Van oud hollandse spelletjes tot een bbq en een brei marathon en nog veel meer activiteiten. Je kunt hier de activiteiten bij jou in de buurt vinden. Met 173 Seats2meet locaties, zijn er genoeg plekken, en genoeg buren om leuke activiteiten te organiseren. Er zijn dus ook een aantal locaties die je kunt bezoeken tijdens Burendag!

Natuurlijk ook een perfect moment voor de opening van een nieuwe Seats2meet for Locals locatie; De Dame doet het! De Dame in Zuilen is een wooncomplex voor zelfstandig wonende ouderen, midden in de wijk, naast winkelcentrum Rokade. In de ontmoetingsruimte waar ouderen samenkomen kun je werken. Hier wordt gebreid, gelachen, koffie gedronken na het sporten, gedart of nagepraat over het spreekuur “Kwakkel en Kwaal.” Er zijn werkplekken op woensdagmiddag, van 13 tot 16. Er is elke dag wel iets te doen, om te zorgen dat je ook lekker kunt werken en er kans is op relevante toevallige ontmoetingen, wordt de woensdagmiddag open gesteld én ze staan er voor open om op meer dagen open te gaan als daar behoefte naar is!

De Dame wilt een ander gezicht van ouderen laten zien. “Ouderen worden te vaak op een negatieve manier neergezet.” vind Marloes, een van de initiatiefnemers van De dame doet het! “Bij De Dame willen we laten zien dat ouderen een bron van wijsheid, inspiratie en kennis zijn.” Een goed voorbeeld is het project: De verhalen van De Jonge Dame. “Door verhalen maken we kennis met ouderen uit de wijk, waardoor ze een ander gezicht krijgen en achter de rollator en grijze haren een ander verhaal bekend wordt. Een wereld van brommers, hoge hakken, dansavonden, armoede, overleven, talent en soms een verrassend mooi gezicht. De rollator die ooit een Puch was, het wandelingetje dat ooit een avontuurlijke reis was…In De Jonge Dame vragen we door en luistern we net wat langer. Dat vangen we samen in een beeld.” Zie hier meer informatie over dit bijzondere project en luister naar het verhaal van De Jonge Dame. Er zijn prachtige boekjes gemaakt met foto’s én de verhalen. Er liggen er een aantal bij Seats2meet Utrecht CS, en je kan ze vinden bij De Dame.

Terug naar 23 september, De Dame, doet mee met wat kleine activiteiten tijdens Burendag. De perfecte kans voor jou om een kijkje te nemen bij deze dames (en overigens ook heren) en jou toekomstige werk en ontmoetingsplekje alvast te bewonderen. Van 12:00 tot 15:00 ben je welkom op de Prinses Irenelaan 18 (ingang Zwanenvechtlaan).

Geinspireerd geraakt door burendag? Wil je zelf ook meer contact met je buren?
Deel je huiskamer of kantoor een middag in de week voor je buurt! Of kijk wat er in jou buurt al gaande is, download de serendipity machine app en vind de leukste plekken bij jou in de buurt en kom meteen in contact met de meest relevante & interessante mensen!

Meer informatie over Seats2meet for Locals? Mail naar Nynke of board je locatie meteen hier. 

Veel plezier!