#Meetberlage faciliteert verbindingen: Een mooi #s2m voorbeeld!

0
263

Sommige mensen zijn geboren netwerkers. Deze mensen hoef je bij Seats2meet niet aan te moedigen. Zij komen ergens binnen en binnen de kortste keren hebben zij een tas vol visitekaartjes. Er zijn ook mensen die dit graag willen en het echter niet voor elkaar krijgen. Misschien wel uit angst om de ander aan te spreken. Het komt bij Berlage Meet and Workspace dan ook voor dat een enkeling binnenloopt, naar zijn of haar werkplek gaat, snel een grote koptelefoon opzet en de hele dag werkt. Het sociale contact met de buurman is bij een dergelijk persoon nihil.

Doet meetberlage ook wat seats2meet.com claimt te doen?

Seats2meet heeft een prachtig ideaalplaatje. Een werkplek waar het bruist van werkende mensen die graag anderen ontmoeten en samen tot iets moois kunnen komen. De een zoekt iets, de ander geeft iets. Netwerken en ideeën worden uitgewisseld en ten slotte huren de klanten van Seats2Meet ook andere werkruimtes. Maar komt dit ideaalplaatje in de praktijk tot zijn recht?

In Amsterdam bij Berlage Meet and Workspace, gevestigd in de beurs van Berlage, is inmiddels een nieuw enthousiast team gestart met werken. Hun gezamenlijke doel is het bereiken van interactie tussen de bezoekers. Met als stip aan de horizon een bruisende locatie waar altijd iets gebeurt. We zijn immers geen stiltecentrum. Op de Amsterdamse locatie worden inmiddels verschillende breaks georganiseerd. Rondom de koffie in de morgen heet dit een coffeebreak, vlak voor de lunch heet een onderbreking een lunchbreak en mocht deze aan het eind van de dag zijn dan noemen we dat theabreak of gewoon vrijdagmiddagborrel.

Lunchbreak succes

Laatst organiseerde mijn collega een lunchbreak. Alexandra Vail vertelde iets over haar onderneming en waar ze als ZZP’er allemaal tegenaan loopt. Dit leverde veel belangstelling, vragen en een discussie op met de aanwezige werkers. Na de interactieve presentatie was het tijd voor de lunch. Dit keer werd deze verzorgd door Adams Appels. De Amsterdamse ondernemers vertelden het verhaal achter hun onderneming. Duurzaamheid, biologisch en mediterraans zijn begrippen die de onderneming kenmerken. Na deze presentaties deed men zich massaal tegoed aan een originele lunch.

Deze lunchbreak was een succes, er zijn een aantal dingen bereikt. Berlage Meet and Workspace is een levendige plek. En na twee mooie presentaties over het verhaal achter de onderneming in combinatie met een aantrekkelijke lunch, hadden de mensen een aantal mooie handvatten om elkaar aan te spreken. Dat laatste gebeurde dan ook. Tijdens de lunch ontstond er een spontane drukte.

Ontmoetingen in de toekomst

Voor de toekomst heeft de crew van Berlage Meet and Workspace nog vele plannen. Dit varieert van nieuwe coffeebreaks, vrijdagmiddagborrels met als thema professionele inzet van sociale media, yoga, een lachworkshop en nog meer. Een ieder is hierbij uitgenodigd om mee te denken over hoe interactie tussen de bezoekers van de beurs van Berlage gestimuleerd kan worden. Kom eens langs en/of neem contact op met felix@meetbelage.com