Run jij je bedrijf vanuit liefde?

0
3
Photo by Charles Etoroma on Unsplash

Ik run mijn bedrijf vanuit liefde

Deze week was ik mijn thuiskantoor aan het opruimen en kwam ik een fotolijstje tegen met daarop de stelling:

‘Ik run mijn bedrijf vanuit liefde’

Het lijstje staat al jaren op mijn kantoor, maar ik keek er niet heel bewust meer naar. Tijdens het opruimen begon ik me af te vragen, heb ik eigenlijk wel een bedrijf en zo ja, wat betekent dit dan voor me? Hoeveel liefde zit er in mijn bedrijf?

Een entiteit met naam en nummer

Ik werk al bijna mijn hele leven als zelfstandige professional. Dat doe ik vanuit mijn ‘bedrijf’ met de naam ‘Terug naar de basis’. Die naam koos ik omdat het toen bij mijn levensfase klopte, omdat de KvK het wel fijn vond als mijn bedrijf een naam had. Toch gebruik ik die bedrijfsnaam alleen maar op mijn facturen en voor officiële zaken. Want ik ben een zelfstandige professional en werk voornamelijk als mezelf en niet als een bedrijf. Ik word ingehuurd om de dingen die ik kan. Ik ben wat dat betreft een echte modern werkende.

Wie behandel ik met liefde?

Dus toen ik mezelf de vraag stelde, of ik mijn bedrijf vanuit liefde run, besloot ik dat de vraag moest zijn: ‘Behandel ik mezelf met voldoende liefde, zodat ik aanwezig kan zijn voor mijn opdrachtgevers?’
Ik kon dit keer volmondig ja zeggen. ‘Ja, ik behandel mezelf momenteel vol liefde en daardoor kan ik vol aanwezig zijn voor mijn klanten.’
En ik besefte weer eens waarom ik zo blij ben dat ik als zelfstandige kan werken en mijn dagen precies zo kan invullen als ik wil. Als een ode naar mezelf en het leven dat ik wil leiden.

En nu de vraag aan jou

Hoe kijk jij naar je bedrijf? Behandel jij je bedrijf liefdevol? En heb je inderdaad een bedrijf, of werk je net als ik alleen?
Of je nu alleen werkt of in een bedrijf, het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Want alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor de mensen in en rond je bedrijf zorgen. Als jij aanwezig bent in het hier en nu, weinig stress ervaart en plezier in de dingen die je doet, dan straal je dat uit naar de mensen om je heen. Je wordt als het ware een magneet voor opdrachtgevers en collega-ondernemers en je trekt aan wat en wie bij je past.

Goed voor jezelf zorgen

Wat goed voor jezelf zorgen betekent, dat kun jij alleen maar invullen. Voor mij betekent het (onder andere):

  • luisteren naar mijn lichaam, werken volgens mij eigen ritme
  • mijn intuïtie volgen
  • veel ruimte houden voor creatie (dus niet mijn agenda helemaal vol plannen met afspraken)
  • werken met klanten die me blij maken
  • me omringen met collega-ondernemers die me inspireren en een spiegel voor kunnen houden
  • opdrachten doen waarin mijn talenten volledig tot hun recht komen

Sta jij er wel eens bij stil wat goed voor jezelf zorgen voor jou betekent?

Als jij je bedrijf met liefde zou runnen, hoe ziet dat er dan uit?