Seats Utrecht & Seats Bangladesh: op afstand door dezelfde bril

0
3

We hebben allemaal een andere bril op. Bij de één is hij roze, bij de ander goudgeel of grijs. Soms fris gepoetst en de andere keer een tikkeltje beslagen. Om elkaar te blijven begrijpen moeten we soms wat moeite doen. Daarom proberen we bij Seats Utrecht af en toe een nieuw montuurtje uit. Of zetten een VR-headset op. 

In Bangladesh is ook een Seats-locatie. Die wordt gerund door tech-enthousiasteling Fahad. Hij wil alles weten over technologische ontwikkelingen, gaming en VR en maakt zich sterk voor ontwikkeling en educatie van jonge mensen in zijn omgeving. Maar wat voor ons binnen handbereik is -het aanschaffen en opzetten van een VR-bril- is voor hem geen optie, maar een droom. En dat besef, dat was ons ‘andere montuurtje’.

Daarom kochten we een nieuwe VR-headset voor Fahad en ‘zijn boys’ in Bangladesh. Die werd door Seatser van het eerste uur (en tech-nerd in optima forma;-) Jurjen de Vries opgestuurd. Na 2 maanden (!!) wachten was het zover: Fahad had de headset binnen. Natuurlijk volgde direct een officiële ‘unpacking’ video op YouTube (de moeite waard om even te bekijken).

Zo kijken we nu, vanuit hele andere werelden, toch door dezelfde bril.