Pleidooi voor kleinschalige landbouw rond de stad

0
150

Kleinschalige landbouw ontbreekt totaal in top 10 landbouwprijs

Deze maand maakte de Agrarische Ondernemersprijs de top 10 bekend. De Agrarisch Ondernemer van het jaar is een prestigieuze ondernemersprijs. “De 23e verkiezing staat open voor deelnemers uit alle agrarische sectoren,” vermeld hun website.

Maar de kleinschaligheid ontbreekt. Productieomvang is één van de beoordelingscriteria bij de prijs. Helaas heerst het idee dat een gezond bedrijf GROOT moet hebben om te kunnen bestaan. Lees opinie >>

Vandaar dat wij je graag uitnodigen:

29 maart 16.00 -17.00 uur
rondleiding tuinderij Amelis’Hof

Tuinderij Amelis’Hof is bewijst dat klein boeren wel uit kan. Op deze cultuurhistorische moestuin op landgoed Amelisweerd hebben Michel en Mariëlle al 30 jaar een biologisch dynamische tuinderij van 1 hectare met 100 vaste klanten, een tuinwinkel, 12 vaste vrijwilligers en mede ondernemers met zorgklanten uit de stad Utrecht. Voor hun groentepakketten is een wachtlijst. Ze hebben zelfs 8 jaren geleden hun bedrijf gehalveerd om het werk persoonlijk en gezellig te houden.

Gratis aanmelden

Na inschrijven volgt bijtijds praktische informatie.

De biologisch dynamische tuinderij ligt op het landgoed Amelisweerd vlakbij de stad Utrecht. De ondernemers vertellen hoe zij hun sociale en duurzame bedrijf rendabel en kleinschalig kunnen houden.

Hun bedrijfsconcept is betaalbaar voor starters

Natuurlijk vertellen de telers ook over hun duurzame teeltwijze en de maatschappelijke betekenis van hun tuin op deze plek.

Deze uitnodiging is voor iedereen heeft voor de ontwikkelingen in de duurzame landbouw en inrichting van groen gebieden rondom de stad.