Nice2Meet – Faal & Succes

0
53

Aanstaande maandag vindt alweer het S2M festival plaats! Dit is een voorproefje van twee workshopgevers die zich alvast bloot geven. Ze antwoorden op het wel en wee van hun onderneming en delen onder andere hun grootste succes en blunder in het ondernemersleven.

Judith van Eersel zorgt voor meer vitaliteit bij werknemers. Ze helpt iemand zicht te krijgen op waar hij of zij energie van krijgt, zodat je meer helderheid, richting en balans krijgt in je leven.

Wat zou je mensen als boodschap willen meegeven die een bedrijf willen starten?Denk goed na of je tegen de onzekerheid en grilligheid kan die het leven van een zelfstandige met zich meebrengt. De flexibiliteit van ondernemen is vaak aantrekkelijk, maar de keerzijde is ook waar. En realiseer je dat je naast de leuke inhoud ook minder leuke dingen moet doen.


Van welk bedrijf / persoon heb je het meeste geleerd, en wat was daar waardevol aan voor je?
Verschillende mensen om verschillende redenen: bijv. denk groot, bied de beste kwaliteit die je hebt, steek veel energie in je materiaal en presentaties, ga vooral DOEN en blijf niet al te lang nadenken 🙂

Wat was je grootste blunder als ondernemer?
Geld steken in mensen met verkeerde beloftes.

Wat was je grootste succes als ondernemer?
Toen ik net begonnen was kwam ik via-via binnen bij een hele grote internationale klant die normaal gesproken nooit met Zp’ers werkte. De man van inkoop die met mij te maken kreeg krabte zich meerdere malen achter zijn oren en snapte niet hoe ik dat geflikt had. Eenmaal binnen heb ik daar 4 jaar mooie trainingen verzorgd

Fianne Stroekennis bedrijfsadviseur duurzame inzetbaarheid en en zorgt ook voor meer vitaliteit bij werknemers. Zij gelooft erin dat de medewerkers het belangrijkste kapitaal vormen in een organisatie en dat investeren in vitaliteit een hogere productiviteit en dus meer rendement oplevert.

Wat zou je mensen als boodschap willen meegeven die een bedrijf willen starten?Zorg dat je goed voorbereid bent met een ondernemingsplan en versterk je netwerk. Hiervoor heb ik een programma gevolgd bij de Utrechtse Ondernemers Academie voor starters, hier heb ik heel veel aan gehad. (Helaas bestaat de UOA niet meer, maar er zijn meer van dergelijke programma’s).

Verder is het net zo belangrijk dat je je energiek voelt, er een balans is tussen je energiegevers en -nemers, dit zorgt voor richting waardoor je makkelijker keuzes maakt. Dus zorg goed voor jezelf qua voeding, beweging en ontspanning. 24/7 achter je laptop zitten maakt je nog geen goede ondernemer. Blijf investeren in opleiding, ontwikkeling, netwerken en neem tijd voor reflectie door bijvoorbeeld af en toe met een goede coach te praten.

Judith van Eersel en Fianne Stroeken geven de workshop Het Energiekompas. Dit kompas gebruik je om je energiepeil te verhogen en je koers uit te zetten en helpt je bij het maken van bewuste keuzes richting je toekomst.

Meld je hier aan voor het festival!