Hoe vind ik klanten in het S2M netwerk – zelfs voor mijn locatie buiten de stad?

0
192

Netwerkbijeenkomsten leverden mij geen klanten op. Ik proefde alle hapjes en iedere 10 minuten pauzeerde ik 2 minuten op het toilet. Daarna kneedde ik voor de spiegel nog 2 minuten mijn haar. Om de volgende 6 minuten onopvallend rond te lopen. Ik zorgde er wel voor dat klanten mij niet konden vinden.

Online netwerken werkt net zo als in levende lijve. Zorg minimaal dat mensen je kunnen zien.

Hoe vind ik potentiële klanten in het S2M-ecosysteem?

Het allerbelangrijkste is dat je er bent.
Online betekent dat: check in – in het S2M netwerk.

Nu hoef je alleen nog maar een vriendelijk gezicht op te zetten.
Online: plaats een vriendelijke profielfoto.

Begin met een gemakkelijke openingszin.
Online: benoem minimaal drie kernwoorden/tags over jezelf.

Met een beetje geluk stelt iemand zich ook voor.
Online: het ecosysteem stelt je voor aan voor jou relevante personen en evenementen.

Ja maar, een ontmoeting is nog lang geen klant

Dat klopt zeker. Ook op netwerkbijeenkomsten stellen mensen zich niet voor als jouw ideale klant. In de ontmoeting ontdek je of je een klik hebt en of je elkaar kan helpen. Meestal is een minstens 1 vervolggesprek nodig, voordat je tot afspraken komt.

De host van de bijeenkomst kan deze je wel helpen aan kansrijke ontmoetingen. Hoe meer zij weet, hoe beter zij je kan helpen.
Dat geldt ook online: het algoritme is je digitale host. Hoe meer je over jezelf vertelt, hoe beter de kwaliteit van de voorgestelde matches.

Dus als ik het goed doe, werkt het S2M-algoritme voor mij?

Inderdaad, dat lukt het best als je profiel volledig is en je tags actueel. Dit is echt anders dan live. Je stort niet in één keer alle informatie uit over je gesprekspartner. Op je profiel doe je dat wel.
Hoe meer data je geeft, hoe beter de matches die je ontvangt.

Als het systeem je herkent als actieve gebruiker wordt je sneller verbonden met anderen.
Wees interactief. Benoem wat je vandaag zoekt en beantwoord de vragen, die op je dashboard verschijnen. Deze zijn gelinkt aan je expertise, die je hebt aangegeven. 

Hoe zorg ik dat mijn locatie verschijnt in de beste matches van mijn potentiële klanten?

Het principe is hetzelfde. Het systeem verbindt mensen met relevante kennis. Jouw locatie wordt een kennisplek, als de kennis van jou en je gasten ook bekend zijn in het systeem. Alleen dan zal jouw locatie verschijnen als speciale match in een persoonlijk dashboard van je prospect. Dat betekent:

Vraag je gasten ook in te loggen met minimaal 3 kennistags. 
Zo wordt je locatie relevanter voor anderen.

Een goed voorbeeld is Nynke. Ze zocht in ons online netwerk hulp van een copywriter. Binnen 15 minuten had ze 9 reacties en uiteindelijk 13 reacties binnen 2 dagen. Ze vond een goede match en er ontstond een leuke samenwerking.

Lekker dan – S2M vraagt wel veel data van mij

De keus is aan jou, maar inderdaad: hoe meer S2M systeem van je weet, hoe beter je wordt gehost. Anders dan bij Facebook, komt de waarde van de data helemaal ten goede aan jezelf én het waardenetwerk. De data zijn sociaal kapitaal in ons netwerk, wat ook onderdeel is van het S2M – businessmodel

S2M wil het schoolvoorbeeld zijn van transparant en veilig databeheer – GDPR compliant.  Met het nieuwe persoonlijke S2M paspoort kun je ten alle tijden zien welke gegevens van jou bekend zijn. Je kunt die altijd zelf wissen of aanpassen. Super mooi vorm gegeven en zonder kleine lettertjes.

Hoeveel tijd kost het me om resultaat te boeken?

Investeren in je netwerk is onderdeel van je business. Deze tool is een bijzondere aanvulling daarop. Probeer het eens een tijdje uit.

90% van de vragen heeft binnen 1 uur een antwoord. Met een gemiddelde van 5 antwoorden binnen 3 uur tijd.

Natuurlijk blijf je onze andere kanalen ook gebruiken. Deel je verhalen in de S2M magazine, je activiteiten onze kalender en verspreid beiden op social media. Vergeet niet evenementen bij collega’s in de buurt te bezoeken. Tegenwoordig gaat het netwerken mij al een stuk beter af. Ik ga nog maar een keer per  half uur naar de toilet.

Kortom

  • Netwerken online lijkt veel op live netwerken.
  • Dankzij het veilig delen van je data in het S2M – netwerk, krijg je persoonlijke suggesties van mensen en evenementen, die voor jou relevant zijn.
  • Je databeheer en de communicatie doe je zelf – in je persoonlijk S2M dashboard.

En nu

Stel een concrete vraag in ons online netwerk en sta open voor verrassende antwoorden.