Waarom het steeds belangrijker wordt een opportunity space te zijn

Foto gemaakt door: Rodion Kutsaev

Ben jij een ‘Powered by Seats2meet’-locatie? Dan hebben we goed nieuws: jij bent al een opportunity space. Een plek met een bepaalde core business, maar waarbij je daarnaast ook coworking als middel inzet om kansen te creeeren en zelf te groeien. Je creëert voor jouw bezoekers een extra mogelijkheid, buiten je core business, namelijk een opportunity. En dat zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden.

Experience economy

Je hebt misschien wel eens gehoord van ‘the experience economy’. Hierbij is het doel dat je als bedrijf of organisatie een ervaring (experience) aan je klant biedt. Als je een ervaring om je product of dienst heen creëert, dan kan je voor je echte product of dienst veel meer geld voor vragen. Denk bijvoorbeeld aan Starbucks: zij bieden niet alleen maar koffie aan, maar ook een ervaring. Joseph Pine, een van de auteurs van het gelijknamige boek ‘Experience Economy’, vindt echter dat je dit nog net even wat breder moet trekken. Je moet een transformatie aanbieden, omdat een ervaring na de eerste beleving al in zijn waarde kan dalen. Er zit dus een laag boven de experience economy. Dat klinkt wellicht wat heftig, maar waar het in feite op neerkomt is dat jij jouw gebruiker telkens weer een stukje verder op weg helpt. En dat doe jij al doordat je een opportunity space bent.

Opportunity space dankzij S2M

Op een ‘Powered by Seats2meet’-locatie gaat het er dus niet alleen om dat je je gebruikers een bepaalde mate van comfort of ervaring biedt. Het gaat erom dat iemand na een bezoek aan jouw locatie getransformeerd kan worden in een betere versie van zichzelf, voor zichzelf. Een transformatie kan elke keer anders zijn. Wij zien dat we die transformatie door middel van serendipiteit* kunnen faciliteren. Als iemand op jouw locatie is geweest, een leuke ontmoeting heeft gehad of een vraag heeft kunnen beantwoorden, dan helpt dit hem of haar letterlijk een stukje verder. En dat is waarom jij een opportunity space bent!

*Serendipiteit is een onverwachte maar relevante ontmoeting.

Sociaal kapitaal

Seats2meet.com hanteert het model van sociaal kapitaal. Als gebruikers een werkplek boeken, betalen ze niet met geld maar worden ze gevraagd om in te checken. Dit inchecken gebeurt via hun eigen S2M Passport of gedurende het boekingsproces. Tijdens dit inchecken vult de gebruiker in wat zijn focus is van die dag en wordt hij niet alleen gematcht aan mensen op S2M locaties, maar ook aan relevante locaties, events en content. Allemaal gebaseerd op iemands specifieke focus van de dag en profiel.

Het gaat niet om vierkante meters maar om het aantal relevante ontmoetingen

Het gaat bij coworkplekken niet om het aantal vierkante meters of het toffe design, maar om het daadwerkelijke aantal relevante ontmoetingen die plaatsvinden. Vandaar dat er zoveel verschillende soorten locaties verbonden zijn aan het netwerk van Seats2meet.com. We zien dan ook dat steeds meer verschillende locaties zich aanmelden: van hotels, scholen, bedrijven en woonkamers tot aan theaters, bibliotheken, cowork plekken en cafés.

Coworking als middel niet als doel

We gebruiken coworking als middel om jouw locatie relevant en dynamisch te houden en jouw core business te laten floreren. Hierin is coworking dan ook geen businessmodel op zichzelf, maar maakt het van jouw locatie een opportunity space!

Meer dan ooit hebben we plekken nodig waar je kan spelen, experimenteren en kan bouwen aan de toekomst. Het werk van de mens bestaat in de toekomst alleen nog het creëren, de rest zal zijn geautomatiseerd. Het creëren faciliteren we samen met jullie door middel van het aanbieden van mooie plekken waar men ontmoet, samenwerkt en groeit.

Alle ‘Powered by Seats2meet’-locaties dankjewel voor alle kansen die jullie bieden! Wil jij ook een opportunity space worden? 

Proost op veel serendipiteit in het jaar 2019! ✨