Vloggen = Geschiedenis + Seats2meet + Beurs van Berlage

  0
  657

  ‘How do I reach these kids?’ Is een uitspraak uit de serie South Park waar ik vaak aan moet denken. Ik ben geschiedenis docent aan een middelbare school en ik zit vaak met een groep verveelde pubers in één ruimte. Ik neem het ze niet kwalijk. Het is namelijk best lastig om 8 uur lang op school te zitten en te luisteren naar vakken waar je weinig of geen interesse in hebt.

  Wat me een tijd geleden opviel, was dat het fenomeen vloggen (videobloggen) ontzettend populair is onder jongeren. De vloggers (mensen die videobloggen) nemen de kijkers mee op avontuur door hun eigen leven of maken filmpjes over hun eigen passie. Super persoonlijk dus. Ik besloot om hier ook mee te starten, maar wel door er een historisch tintje aan te geven. Ik neem de leerlingen via de vlogs op www.meneervanempel.nl mee in mijn persoonlijke leven en verwerk hier “stiekem” lesmateriaal in. De reacties zijn overweldigend: de leerlingen volgen massaal de vlogs en ik praat hierover met ze in de klas of zelfs tijdens hun pauzes.

  Zitten hier dan geen nadelen aan? Natuurlijk wel! Het kost ontzettend veel tijd en het is lastig om steeds opnieuw inspiratie op te doen. Ondertussen moet je als docent gewoon je lessen voorbereiden en proefwerken nakijken.

  Om mijn tijd zo efficiënt mogelijk in te delen en niet te worden afgeleid, neem ik regelmatig plaats bij een Seats2meet locatie in Utrecht of Amsterdam. Naast het feit dat je er interessante nieuwe contacten kunt leggen, heeft het nog een andere waardevolle bijkomstigheid: door mijn bezoek aan seats2meet in de Beurs van Berlage heb ik mooi weer inspiratie voor een nieuwe vlog! Want hoe zit dat eigenlijk toch, met dat mooie historische gebouw waarin we allemaal hard zitten te werken?

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=MXAsZfqoolI]

  Heb je vragen over mijn aanpak of heb je advies voor mij? Dan kun je me altijd een berichtje sturen.

  Robbert van Empel

  www.meneervanempel.nl

  Twitter: @meneervanempel.nl

  Instagram: /meneervanempel