Scoor hogere beoordelingscijfers op Springest met deze 6 locatietips

0
149
seats2meet springest

Oorspronkelijk geschreven door Springest, hier terug te vinden

Je leerproduct bestaat uit meerdere onderdelen. Het cursusmateriaal. De trainer zelf. Voor een cursist is de locatie ook onderdeel van dit product. Toch zien we vaak terug in de gedeelde ervaringen van gebruikers dat de locatie en de faciliteiten die de locatie biedt tekort schieten. Zonde, want goede locatie kan een quick-win zijn. Daarom vroegen we Nynke Visser, locatiemanager bij Seats2meet.com Utrecht CS, haar tips te delen met jullie. Wie weet word jij met deze zes tips De Beste Opleider van Nederland 2018:

Tip 1: Boek een locatie waar je geen omkijken naar hebt

Je hebt jarenlange ervaring opgedaan in Sales, Marketing, Persoonlijke Effectiviteit, Arbo & Veiligheid, Logistiek of één van de 21 andere opleidingscategorieën. Dan maak je de overstap naar lesgeven. Als aanbieders weten jullie als geen ander hoe afhankelijk je bent van een locatie om goed kennis over te dragen. Concrete zaken als een goed WiFi netwerk, comfortabele stoelen en beamers die meteen werken zijn belangrijk. En als er dan iets misgaat, wil je niet zelf de techsupport verlenen. Een locatie moet je ontzorgen zodat jij kan richten waar je het beste in bent: de kennis van cursisten verrijken.

Vergeet niet op de annuleringsvoorwaarden te letten. Bij sommige locaties kan je tot 24 uur van te voren nog kosteloos annuleren.

Tip 2: Een locatie weegt sterk mee in de gebruikerservaring

Een ervaren trainer? Check
Sterke cursusinhoud? Check
Goed cursusmateriaal? Check

Maar waarom dan toch een 8 in plaats van een 10 voor gebruikerservaring?

Kijk op Springest en je ziet dat de locatie sterk meeweegt in de algehele ervaring met een opleiding. Enkele voorbeelden zijn:

Begin dus ruim van tevoren met het ‘scouten’ van een geschikte locatie en bezoek deze ook voordat de cursus van start gaat.

Tip 3: Locaties zijn doelgroepspecifiek

De Omgeving is van invloed op de ervaring en effectiviteit van de training. Geef je een training in Financiële Analyses? Dan is een strakke locatie met een ‘boardroom’ uitstraling meer op zijn plaats dan de hippe, industriële ruimte die wordt gebruikt voor een training in Conceptuele Marketingcampagnes.

Kijk daarom bij het zoeken naar een locatie niet alleen naar een goede relatie met de locatiehost of de prijs, maar ook of zij meerdere ruimtes met verschillende thema’s kunnen bieden.

Tip 4: Waarom genoegen nemen met kant-en-klaar als maatwerk ook kan?

De opstelling van een trainingsruimte is een onderdeel van het geheel dat je huurt bij een locatiehost. Aanpassing moeten hierin dus mogelijk zijn! Heb je liever lounge-stoelen voor je training Persoonlijke Effectiviteit? Dan moet dat mogelijk zijn.

Tip 5: De kracht van lekker eten

Weet je wat nog vaker naar voren komt als verbeterpunt in gedeelde ervaringen dan het nasturen van cursusmateriaal? De lunch. Het is cliché, maar het maakt een groot verschil. Menselijke belevingen worden geregistreerd door zintuigen, en geur en smaak zijn twee van de sterkste zintuigen die we bezitten.

Tip 6: Duurzaamheid is belangrijk

Zoals we eerder al stelden: de locatie is een onderdeel van je leerproduct. De helft van alle consumenten let op duurzaamheid bij aankopen. Leerproducten zijn daarop geen uitzondering. Door een locatie te kiezen waar duurzaam wordt omgegaan met energie, levensmiddelen en afvalscheiding krijg je een extra Unique Selling Point (USP) om te gebruiken bij het vermarkten van je leerproducten.

Als host van De Beste Opleider van Nederland 2017 biedt Seats2meet.com Utrecht CS korting! Boek online je trainingsruimte bij Seats2meet Utrecht CS en vermeld in de reservering dat je Seats2meet kent via Springest en gebruik wil maken wil maken van de 10% stoelkorting.

Veel succes in het nieuwe jaar!