S2M Festival – Meer geluk in de wereld

0
185

Na het succes van het 10 jaar S2M Festival afgelopen november, zetten we dit jaar de S2M
Festivals voort (voorheen de Monday Meetup). Iedere laatste maandag van de maand op
wisselende Utrechtse S2M locaties, nodigen we je uit voor het S2M Festival: een broedplaats voor serendipiteit (onverwachte relevante ontmoetingen), netwerken, kennis delen, ontspanning, workshops en muziek.
Deze editie is in samenwerking met Effectief AltruĆÆsme Nederland, een organisatie
die zich inzet om zoveel mogelijk goed te doen in de wereld door hart en hoofd met
elkaar te combineren. AltruĆÆsme (geven aan anderen) kan de sleutel zijn tot meer geluk voor jezelf Ć©n de wereld om je heen. Tijdens de workshops leer je hoe je op effectieve wijze kunt bijdragen aan geluk in de wereld. Daarnaast bieden we je leuke extraā€™s van Mama’s Koelkast, de wing ladies van Red Bull, CommonEasy en Thuisbezorgd.
Meld je aan op: https://www.meetup.com/nl-NL/Seats2meet-Podium/events/247803002/

Het programma ziet er als volgt uit:
14:30 – 15:00 Inloop met koffie en iets lekkers
15:00 – 16:00 Workshopronde 1 (keuze uit 4 verschillende workshops)
16:00 – 16:15 Pauze met fris en een snelle snack
16:15 – 17:15 Workshopronde 2 (je wisselt van workshop)
17:15 – 19:00 Netwerkborrel met lekkere hapjes

WORKSHOPS

Effectief AltruĆÆsme 101 (door Sjir Hoeijmakers)
Wat is effective altruism? Hoe kan het je helpen meer geluk in de wereld te brengen? Hoe vergelijk je verschillende manieren van goed doen met elkaar, en kies je de meest effectieve? Hoe kun je ā€˜beter goed doenā€™? Deze vragen en meer komen langs in deze introductielezing over effectief altruĆÆsme.

Positieve beĆÆnvloeding (door Ruben Meulenkamp)
Na afloop van de workshop positieve beĆÆnvloeding beheers jij een praktische vaardigheid om jezelf en de mensen om je heen nog sterker positief te beĆÆnvloeden. Al 30 jaar leren wij deze vaardigheden zodat mensen met meer enthousiasme en passie hun werk doen. Je leert om te gaan met stressvolle situaties en leert jouw collegaā€™s en klanten nog beter begrijpen.

Gelukskunde meets Effectief AltruĆÆsme? (door Monique Kwakman)
Hoe kun jij bijdragen aan meer geluk in de wereld? Tijdens de workshop ā€˜Gelukskunde meets EAā€™ sta je stil bij je eigen geluk en onderzoeken we hoe je meer impact kunt hebben op het geluk van anderen. Waar zit geluk? In je brein, in je lijf, is het een gevoel? Kun je jezelf gelukkig denken? Je zult ervaren dat geluk trainbaar is en dat je dit grotendeels zelf kunt sturen. Meer grip krijgen op geluk kan je helpen om de goede keuzes te maken, betekenisvol te zijn en het leven van andere mensen positief te beĆÆnvloeden.

Waarom zijn we (on)gelukkig? (door Cuna Knegt)
Na deze workshop weet jij hoe je brein reageert op stress en waarom mensen echt ongelukkig of gelukkig zijn. Ben je nieuwsgierig naar de effecten van stress op geluk? Wil je weten welke oorzaken en oplossingen er zijn in gevallen van angst en depressie? Tijdens deze workshop leer je over de de werking van je brein en het effect op mentale gezondheid.