Productiever door Seats2meet

0
202

Naast mijn werk als freelance developer timmer ik de laatste drie jaar hard aan de weg voor een eigen online uren registratie tool met de naam Timi. Ik wil jullie in dit artikel vertellen hoe ik veel productiever ben geworden door een simpele aanpassing in mijn ritme.

Eind vorig jaar heb ik mijn werkleven behoorlijk omgegooid! Daarvoor werkte ik veel op locatie bij reclame bureaus maar met de geboorte van onze dochter besefte ik me dat ik meer thuis wilde zijn om Soof te zien opgroeien.

Daarom heb ik me voorgenomen om bij het aannemen van nieuwe projecten te vragen of ik gedeeltelijk remote mag werken. En wat voor mij een verrassing was, de meeste van mijn klanten blijken dat geen probleem te vinden!

Sinds ik meer thuis werk, besef ik hoeveel minder stress mij dit mij geeft. Thuis beschik je over je eigen omgeving, rust, je eigen computer en minstens zo belangrijk; je eigen koffie.

Ik moet echter toegeven dat ik me na een week thuiswerken soms ook wel een beetje eenzaam ga voelen, daarom ben ik een tijd terug begonnen met een klein experiment. Ik werk nu een aantal dagen in de week in de ochtend thuis; ‘s morgens is namelijk mijn meest productieve tijd. En na de lunch loop ik naar de stad om de rest van de middag bij een koffiebar of Seats2meet te werken. Het leuke is dat je al deze tijd mag gebruiken voor je urencriterium!

Ik doe dit nu ongeveer een of twee keer per week en merk dat deze wisseling van omgeving mijn focus op een positieve manier beïnvloed. Een groot gedeelte van onze uren registratie applicatie heb ik zo veel sneller kunnen ontwikkelen.

Ik vraag me af, zijn er meer mensen die een soortgelijke manier van werken toepassen en een soort digitale nomade zijn? En wat zijn jullie ervaringen?

Meer over Timi; onze uren registratie applicatie. Met Timi proberen we door onze simpele interface ondernemers te helpen 1225 uur te registeren zodat ze het urencriterium kunnen halen, en zo dus ondernemer kunnen blijven.