Luister naar hoe het anders kan

0
4

Al 8 jaar ben ik bezig met bouwen aan een andere manier van kijken, een andere manier van leiden Ć©n een andere manier van organiseren. Een manier die meer recht doet aan talent, aan de mens. Waarom? Omdat ik weet hoe het voelt om me zo beperkt te voelen…

Want als je werk doet waar je van houdt, dan voelt het niet als werken

Dat weet ik uit eigen ervaring, ik heb mijn hele ‘functie’ in feite om mezelf heen gebouwd, voelend waar ik energie van krijg en wetend waar ik talent voor heb.

Dit zijn voor mij de peilers waar werkgevers naar mogen kijken als het gaat om werk (slimmer, efficiƫnter, fijner) organiseren: energie & talent. Meer niet. Tijd schikt zich vanzelf. Ga maar eens voor jezelf na of je tijd maakt voor iets wat je gaaf vindt Ʃn goed kunt. JA toch?

Nu weet ik uit al die afgelopen jaren dat er al allerlei organisaties zijn waar anders geleid en georganiseerd wordt. Zo kwam ik op het idee om de ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ podcast te starten en voorbeeldmakers te interviewen over hoe zij dat praktisch vormgeven. Wat voor tips zij kunnen delen aan mensen in organisaties die hier iets mee willen: losser komen van het hokjesdenken, menselijker leidinggeven en talent de ruimte geven.

Seat2meet is voor mij ook zo’n organisatie en daarom heb ik MariĆ«lle Sijgers gevraagd of ik haar mocht interviewen. Natuurlijk zei ze JA, volmondig.

Wat een gaaf gesprek was dat. Personeelsbeleid bleek geen woord wat gebruikt werd, een organisatie is Seats2meet ook al niet en ze sprak over diverse fases waar je cyclisch doorheen beweegt als je start met werken. Erg inspirerend!

Luister hier naar de hele podcast aflevering met Mariƫlle Sijgers:

Podcast

Naast deze podcast-serie start ik deze maand (mei) met een Train de Trainer programma om samen deze missie – Nederland onthokken – vorm te geven. Dat lukt me natuurlijk niet in mijn eentje šŸ˜‰

Mocht je meer willen weten over de podcast, het Train de Trainer programma of m’n lezingen/teamsessies/coachings-aanbod, surf dan naar www.judithwebber.nl of neem direct contact met me op op 06-41369238 of boek een afspraak in mijn agenda in!

Met energieke groet,

Judith