Hoe kan je zorgen dat je werknemers zo productief mogelijk zijn?

0
4
people

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer werkgever bezig met de productiviteit van hun werknemers. Dit komt doordat er de laatste jaren steeds meer afleidingen zijn voor het personeel. Er zijn erg veel werkgevers die er dan ook van alles aan proberen te doen om het voor hun personeel zo gemakkelijk mogelijk te maken om zich te concentreren. Daarnaast kiezen veel werkgevers er ook voor om een aantal regels in te stellen. In veel gevallen hebben deze regels te maken met een mobiele telefoon. Daarnaast kun je als werkgever nog allerlei andere dingen doen om je personeel productiever te laten zijn. De meeste werkgevers kunnen hier wel een aantal tips voor gebruiken.

 

Productiviteit bij werknemers met een actief beroep

Ben je een werkgever en wil je dat de productiviteit van jouw werknemers omhoog gaat? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om je een aantal regels op te stellen voor je werknemers. Let er hierbij wel op dat er een verschil zit tussen werknemers met een actief beroep en werknemers met een kantoorbaan. Allereerst kun je een aantal tips gebruiken voor werknemers die een actief beroep hebben. Wanneer je werknemers een actief beroep uitoefenen is het van belang dat zij toegang hebben tot de juiste gereedschappen. Als je werknemers met de juiste gereedschappen aan het werk kunnen gaan, zal de productiviteit flink toenemen. 

 

Productiviteit op een kantoor

Zijn de meeste werknemers actief op het kantoor? Dan kunnen zij je waarschijnlijk helpen met het bedenken van een aantal ideeën. Echter kun je zelf ook al het een en het ander doen. Je kunt bijvoorbeeld één verantwoordelijke aanstellen. Deze werknemer is verantwoordelijk voor de productiviteit van de rest van het team. Wanneer deze persoon de nodige ervaring, maar daarnaast ook voldoende aanzien heeft, is de kans groot dat dit zal werken. Je kunt ervoor zorgen dat hij leiding gaat geven en controleert of alle werknemer goed aan het werk zijn. Het voordeel van deze methode is dat bijna alle werknemer hier naar zullen luisteren en zich beter zullen gedragen. 

 

Overige tips

Als werkgever kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de mobiele telefoon van werknemers te verbieden. Helaas zijn er de laatste jaren steeds meer mensen verslaafd geraakt aan hun mobiele telefoon. Dit heeft verschillende oorzaken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat zij veel bezig zijn met sociale media. Kies je er als werkgever voor om de mobiele telefoon te verbieden, dan weet je zeker dat dit probleem is opgelost. Naast dat het probleem kan liggen aan de werknemers zelf, kan het probleem natuurlijk ook bij de werkgever liggen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de werkgever niet de juiste faciliteiten geregeld heeft, zoals het juiste koffiezetapparaat. Echter kan het ook zo zijn dat werknemers klagen over het drinkwater. In dit geval kun je een Brinta waterfilter laten plaatsen op het kantoor. Het voordeel van zo’n filter is dat iedereen gezonder zal blijven, maar bovendien ook een stuk productiever zal zijn.