Het recept van je dromen!

0
212

In het dagelijks bestaan lijkt het soms moeilijk je dromen te verwezenlijken. Toch kun je iedere dag een stap in de richting van je droom maken. Dit is hoe ik mijn dromen waarmaakte – en jij dat óók kunt doen.

Terwijl buiten de zon scheen, de vogels vrolijk kwetterden en de zomer in volle gang was, klonk bij mij binnen de volgende zin uit mijn laptop:

In one year from now, if you keep on breathing, you will either have created a life by design or by default. The choice lies in designing a life that you would love to live, or letting life happen to you.”

Het was de stem van Mary Morrissey, mijn online coach. Het was de zin die mij deed besluiten een aantal van mijn dromen werkelijkheid te laten worden. Nadat ik, overigens, tot het besef gekomen was dat ik die dromen überhaupt hád.

Drie dromen in een notendop

De eerste droom was om Coffee Conjunctions te starten, mijn dienst om je na een uurtje je-hart-luchten-met-koffie door te verwijzen naar de coach, psycholoog of therapeut die volgens mij het beste bij je past. Die droom kwam niet tot stand zonder slag of stoot, zoals je kunt lezen in mijn eerdere blog erover. Ik was nog maar net gestart met Coffee Conjunctions toen een volgende droom zich aan mij opdrong (serieus; als je eenmaal begint met dromen… paddenstoelen zijn het!).

Zelf coach worden. Ik had er al eens over nagedacht, maar ik was erg onzeker over hoe ik dat aan zou pakken. De methode van mijn online coach Mary sprak me echter zó aan dat ik me meteen heb aangemeld toen het aanbod langskwam door haar opgeleid te worden. En inmiddels ben ik gecertificeerd coach!

Toen bleef er nog één vraagstuk over: de RSVP-mail die al een tijdje in mijn inbox bungelde. Of ik naar de bruiloft van mijn Australische vriendin wilde komen. In Australië. Jemig, wat wilde ik dat graag.

Doelen en dromen

Voor de duidelijkheid: dromen zijn niet hetzelfde als doelen en goede voornemens. Zoals ik het zie, zijn de dromen die ik beschrijf de stippen op de horizon voor die voornemens en doelen. Op een bruiloft in Australië terechtkomen was een erg verre stip aangezien ik net al mijn geld in mijn bedrijf en opleiding gestoken had. Even liet ik mij dus verleiden door de gedachte dat ik niet álles kon willen. Totdat die zin van Mary weer tot mij doordrong en ik dacht: ‘Als ik over een jaar terugkijk, heb ik dan een jaar besteed aan dingen die mij overkwamen of heb ik dan gedaan wat mij en anderen (de bruid!), gelukkig maakte?’ Met trillende vingers schreef ik “YES” in de reply op de RSVP-mail. Mijn droom was ontworpen; nu nog de doelen stellen die me er zouden brengen.

Babystapjes

Het klinkt heel simpel ‘ja’ te zeggen tegen iets wat je heel graag wilt. En dat was het ook, maar er ging wel een periode aan vooraf waarin ik bleef hopen op die financiële meevaller of dat gratis vliegticket. Toen die niet kwamen, zei ik dus ‘ja’ tegen een bruiloft in Australië zonder enig idee hoe ik daar zou belanden. Door middel van tussentijdse doelen werd mijn droom haalbaar. Die doelen waren iedere keer een volgende stap in de richting van mijn droom. Soms waren ze hele kleine stapjes, zoals alleen even online checken wat een vliegticket kost. Soms waren dat grotere stappen, zoals een vliegticket boeken en besluiten langer dan alleen voor de bruiloft in Australië te blijven.

Droom bereikt! En nu…?

Inmiddels ben ik terug uit Australië en kan ik terugkijken op een geweldige tijd daar. Droom bereikt. En nu? Nu ben ik alweer bezig met de doelen van mijn volgende droom! Serieus, het is heel menselijk om na het bereiken van de ene droom weer een andere droom te hebben. Of om tijdens de uitwerking van een droom een betere droom te bedenken.

Het is volgens mij heel Nederlands dan zelf al te denken dat het wel even genoeg geweest is. Dat je niet de hele tijd blij en gelukkig kunt zijn. Dat laatste klopt trouwens. Zelfs wanneer je leeft van de ene droom in de andere, krijg je altijd te maken met tegenslagen. Maar tussen die tegenslagen door heeft iedereen toch recht op het leven van zijn of haar dromen?

Het geheim

Het geheim van het wel of niet bereiken van een droom zit tussen je oren. We denken vanuit onze huidige situatie vaak dat we iets niet kunnen of zelfs niet mogen wensen. Als ik dat was blijven geloven, had ik een prachtige bruiloft in Australië gemist. Ik heb het dus omgedraaid; tegen mezelf gezegd dat ik het wél zou kunnen, en ben stukje bij beetje gaan bekijken hoe ik het zou doen.

Dat betekende dat ik het idee moest loslaten dat ik in één keer kon weten hoe ik aan geld, een vliegticket en verblijf zou komen. Volgens mij houdt dat gebrek aan antwoorden op alle vragen veel mensen tegen hun dromen na te streven. Laat in je hoofd dus los dat je al die antwoorden ineens kunt hebben en begin gewoon met (het antwoord op) de eerste vraag: wat is mijn droom?

Ok, dan is er nog  één ding: hulp hebben helpt. Ik had mijn online coach, maar jij kunt je droom ontdekken en/of testen tijdens mijn workshop op vrijdag 10 april om 14.00 uur tijdens de MeetupBerlage in MeetBerlage in Amsterdam. Aanmelden kan hier

Ik hoop je dan te zien!

Deze blog post is ook te lezen op UrbanChicks.nl

Pauline Siebers

Pauline Siebers-Photo Credit Bibi Veth-300dpi