Gaat het even niet zo lekker? Praten helpt!

0
4
blog Ease Seats2meet Den Bosch

Geschreven door @Ease, gastblogger voor Seats2meet Den Bosch

Elkaar zien, even overleggen, samen inspiratie opdoen, meedenken, praten en luisteren. Dat gaat zoveel gemakkelijker als je elkaar ook daadwerkelijk echt kunt ontmoeten. Sinds 2017 bouwen we bij Stichting @ease aan een stabiele landelijke organisatie voor en door jongeren. We werken met mensen uit het hele land en ontmoeten elkaar daarom graag op een centrale locatie in het land. Bij Seats2meet in Den Bosch werkt dat heel goed.

Hoe gaat het nu echt met jou?

Dat is de centrale vraag die onze vrijwilligers stellen aan de jongeren die @ease bezoeken. Bij @ease kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar namelijk altijd gratis en anoniem langskomen om te praten over alles waar ze mee zitten of zich zorgen over maken. In onze spreekkamers komen alle onderwerpen aan bod: dat het thuis niet veilig is, dat iemand studiestress heeft, ontzettend verliefd is of totaal depressief is. Bij @ease kunnen ze erover praten met leeftijdsgenoten. Op de achtergrond zijn altijd zorgprofessionals aanwezig (zoals psychologen en psychiaters) voor het geval er specifieke vragen zijn of acute (crisis)hulp nodig is. Jongeren kunnen zonder wachtlijst langskomen in Maastricht, Heerlen, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Via onze chatapplicatie op de website kunnen jongeren ook online een luisterend oor vinden.

Praten en écht luisteren helpt…

Wat we doen bij @ease lijkt eenvoudig, maar is het niet altijd. Veel jongeren vinden het lastig om hulp te zoeken: ze schamen zich, willen niet dat anderen zich zorgen gaan maken of denken dat hun probleem niet erg genoeg is. Daarom maken we het zo gemakkelijk mogelijk. We luisteren naar hun verhaal, zorgen dat ze kunnen ventileren, zich gezien voelen en zich daardoor ook minder alleen of ‘raar’ voelen. En écht luisteren is iets wat onze jonge vrijwilligers heel goed kunnen: spontaan, openminded en zorgvuldig getraind door @ease.

Wil jij ons steunen?

We hebben net onze 5e vestiging geopend en willen natuurlijk landelijk doorgroeien. We willen namelijk dat geen enkele jongere er alleen voorstaat als het (l)even niet lekker gaat. Steun voor @ease is welkom: wil jij vrijwilliger of professional worden bij één van onze vestigingen? Fantastisch! Wil jij helpen een nieuwe vestiging op te starten: prachtig! Ben je steengoed in social media: je bent welkom! PR en fondsenwerving helemaal jouw ding: yes! En anders: elke kleine of grote financiële gift is welkom.

En vooral: vertel jongeren in jouw omgeving over @ease. Vertel ze dat praten helpt en dat ze – als het thuis of met vrienden niet kan – altijd terecht kunnen bij ons. Gratis, anoniem en zonder wachtlijst. Misschien is het precies het zetje dat nodig is om die eerste stap naar hulp te zetten.

Voor meer informatie kijk je op www.ease.nl of één van onze social media kanalen. Interesse of een concrete vraag? Stuur dan een e-mail naar info@ease.nl

Wil jij ook meer aandacht vragen voor wat jou bezig houdt? Word dan gastblogger voor Seats2meet in Brabant. Meer info.