Nice to meet: Marika Russo, Utrechter met een twist

0
345

Hoi! Mijn naam is Marika, ik ben 27 en jij hebt mij vast gezien achter de balie van Seats2meet.com of lopend door de locatie met een schrift in mijn handen, terwijl ik op zoek ben naar interessante mensen en interessante verhalen. Voordat ik jullie de komende weken mee ga nemen achter de schermen van een gewone dag op een Seats2meet locatie, naar een té vet evenement of naar een kopje koffie met een van de inspirerende zp’ers die hier op locatie werkt, stel ik mezelf voor.

Ik ben geboren in de buurt van Napels in Italië. Ook al kon ik elke dag de lekkerste pizza van de wereld eten en een prachtige vulkaan bewonderen vanuit mijn raam (pretty cool, toch?) voelde ik me al als kind soms niet helemaal op mijn plek. Ik droomde om rockstar te worden en rond de wereld te reizen met mijn band.

Niet veel later ontdekte ik dat ik een vreselijke stem had, maar met of zonder gitaren wilde ik toch de wereld zien en andere culturen leren kennen. Dit bracht me in 2010 bij de faculteit Talen van de Universiteit van Napels, waar ik Nederlands ging studeren. Ik vond het heel tof dat ik geen mainstream studie deed – we waren met z’n drieën – en ik werd meteen verliefd op de Nederlandse taal, cultuur en literatuur. Om de taal nog beter te leren ben ik met een Erasmusbeurs naar Utrecht gekomen. Ik zou vijf maanden blijven, maar tijdens mijn eerste busrit tussen Utrecht Centraal en mijn studentenkamer in Wittevrouwen wist ik al dat ik veel langer zou blijven. The rest is history. Ik voel me nu een échte Utrechter, wel met een apart accent.

Op de middelbare school noemden ze mij ‘Het schrift’, omdat ik altijd bezig was met schrijven. Schrijven blijft nog steeds mijn grootste passie (ik heb een eigen blog in het Italiaans), maar ik hou ook van koken, muziek, mode en kunst. Behalve mijn werk bij Seats2meet.com geef ik lessen Nederlands aan buitenlanders. Het idee om mijn kennis te delen met anderen en om buitenlanders de tools te geven om zich te integreren geeft me energie.

Het delen van kennis is natuurlijk ook een van de kernwaarden van Seats2meet. Ik heb jaren bij Seats2meet.com rondgelopen voordat ik hier kwam werken. Ik heb een groot deel van mijn nog niet bestaande professionele (maar ook vriendschappelijke) netwerk bij Seats2meet kunnen opbouwen. Dat is de basis geweest van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb het bedrijf zien groeien en veranderen en met plezier en trots draag ik nu hieraan bij, deels als service team medewerker, deels als blogger en storyteller voor dit magazine.

Dit ben ik, dus. De komende weken zal ik je mijn collega’s voorstellen. Tot snel!