Happy is the new rich!

0
177

Meer betekenis, plezier, passie en geluk in zowel je werkzame als privé leven.

Wie wil dat nou niet? Maar hoe realiseer je zoiets? Je werkzame en privé leven zijn tegenwoordig immers in elkaar verweven. We geven je in dit artikel alvast wat richting, lees dus vooral verder over The Happy Startup Homeschool!

Een economie waar het om betekenis en geluk draait in plaats van om geld en winst; dat is onze toekomstvisie. Een economie waar organisaties impact willen maken voor een betere wereld en waarin we geluk boven geld plaatsen. Dit geeft een heel andere kijk op de wereld, maar ook op je bedrijf en je leven. Veel te veel mensen hebben last van werkstress en zijn ongelukkig in hun werk. Zonde vinden wij! Door je passie te volgen kun je van meer betekenis zijn, doen wat je leuk vindt en meer impact maken. Dit alles leidt tot meer gelukkige mensen. Wij vonden het tijd voor een andere aanpak een ander startpunt om naar bedrijven en start-ups te kijken. Dit met als doel om in het werkzame leven gelukkig en van betekenis te zijn.

In Carlos Saba en Laurence McCahill van de Britse Happy Startup School vonden we twee gelijkgestemden. Met hun Homeschool hebben zij het ideale middel gevonden om veel mensen ineens mee te helpen bouwen aan gelukkige start-ups, bedrijven en levens.

We besloten het happy startup programma het Kanaal te laten oversteken en The Happy Startup Homeschool NL te lanceren. Onderhand hebben al 25 Nederlandse enthousiastelingenHappiness?ambition
het programma doorlopen. Zij leerden hoe je van je passie je bedrijf maakt. In 4 weken en 100% online wordt het programma aangeboden, in je eigen tempo en samen met gelijkgestemden.

Wat nou als jij een bedrijf wilt bouwen dat ertoe doet en dat je op het lijf geschreven is? We hebben alvast een 10-tal tips voor je opgeschreven. Ze komen voort uit de ervaring die we hebben opgedaan met de Happy Startup School!

Benieuwd? Daar gaan we dan:

1. Neem je tijd: een startende ondernemer heeft haast. Dat hoort bij ondernemerschap. Maar voor je het weet wordt je geleefd door je werk en doe je niet meer het werk dat je wil.

2. Vind je hogere doel: als je eenmaal je hogere doel weet, wordt het makkelijker je koers te bepalen en de juiste richting aan te houden.

3. Wees trouw aan je waarden: je kunt alleen jezelf trouw blijven. Ga daar nooit mee marchanderen.

4. Denk niet, maar doe: veel ondernemers nemen heel veel tijd om plannen uit te werken. Denk na, maar ga ook gewoon aan de slag.

5. Leer nee te zeggen: je kunt niet alles en overal waar je ‘nee’ tegen zegt, biedt ruimte voor ‘ja’ voor iets anders.

6. Deel waar je in gelooft: delen maakt de wereld en jezelf wijzer.

7. Blijf altijd leren: leren is de basis om steeds weer een stap verder te komen.

8. Creëer je eigen geluk: als je in een donkere kamer met dichte deuren blijft zitten, kan het geluk niet binnenkomen.

9. Succes is persoonlijk: het gaat er uiteindelijk altijd om hoe jij je leven hebt ervaren en niet wat anderen ervan vinden.

10. Panklare business modellen bestaan niet: geen enkele ondernemer weet bij God wat hij precies aan het doen is. Daarom: doe het gewoon.

Ik weet: het lijkt zo simpel opgeschreven, maar het is verrekte lastig om het waar te maken. Daarom helpen we een handje, via de Happy Startup Home School. In de Home School kun je in je eigen tijd (elke dag een beetje) bouwen aan dat initiatief of bedrijf dat helemaal aansluit bij wie jij bent. In vier weken nemen we je mee op weg: met instructies, uitdagingen, inspiratie en interactie. Met een Nederlandstalige groep, zodat je in je moerstaal kunt sparren over je voortgang.

Op basis van de ervaringen tot dusver (met meer dan 600 deelnemers) hebben we het programma onlangs aangepast. Ben of ken jij degene die eindelijk vorm wil geven aan zijn eigen Happy Startup, en bovenstaande leerpunten in de praktijk wil brengen? Dan kun je je elke maandag aansluiten! Klik voor meer informatie op onderstaande link:

http://www.thehappystartupschool.com/homeschool-nl/