Ervaar wat je nooit hebt ervaren

0
278
Koning Willem Alexander bekijkt virtuele wereld met Google Cardboard

Maak kennis met de Google Cardboard,  een gadget die toegang biedt tot de belevingswereld van virtual reality.

Wat is het precies?

Het is een Virtual Reality bril bestaande uit een stuk karton, twee lenzen van plastic, klitteband, een magneetje en een elastiek. Google heeft het vormgegeven en vervolgens met de wereld gedeeld om er iets mee te doen: het simpele product zelf kent verder namelijk geen officiele producent of verkoper. Iedereen kan het verkopen. Omdat de ‘bouwinstructies’ ook nog eens vrij beschikbaar zijn voor iedereen, kan ook jij zelf in elkaar zetten. Dit kan bijvoorbeeld al met een kartonnen pizza-doos, een elastiekje, een magneetje en wat klitteband. Heb je alleen nog wat lensjes van plastic nodig en je kan al aan de slag!

Wat kan je ermee?

Je kan op op een zeer betaalbare en laagdrempelige manier kennis maken met de virtuele belevingswereld. Kijk je door een cardboard, dan zie je een 3-dimensionale omgeving. Deze omgeving reageert op jouw hoofdbewegingen. Kijk je naar rechts, dan draait de virtuele wereld mee naar rechts. En dit geldt ook voor je bewegingen naar links, boven en beneden. Daarmee ben je dus zelf de joystick, hoe gaaf!

Ken je het liedje van Paul McCartney “Live and Let Die”? Voor 70.000 schreeuwende zong hij het eens. In een virtuele wereld kan je het gaan meemaken hoe dat nou is. Gewoon even de desbetreffende app installeren op je smartphone, in de cardboard schuiven en kijken maar! Zo kan je ook vanuit je lui stoel een spannend ritje maken in de achtbaan, woooehooooee!

Meer weten?

Kom dan eens langs bij het Permanent Future Lab in Seats2Meet Utrecht CS en ervaar wat je nog nooit hebt ervaren. Bekijk ook voor meer info onderstaande video, waar Samir in gesprek gaat met Rick Voll van Cardboards.nl