Crossfit, the knomadic sport

0
113

Sinds een paar jaar doe ik aan CrossFit. CrossFit is de snelst groeiende sport in de wereld. Al meer dan 14.000 affiliates (een CrossFit Box noem je dat) wereldwijd bieden deze vernieuwende vorm van trainen aan. Binnen CrossFit worden elementen uit het turnen, atletiek, Olympisch gewichtheffen en duursporten gecombineerd tot korte, intensieve workouts. Deze workouts variëren continu en zijn altijd gebaseerd op functionele bewegingen. Het doel is het creëren van een zo compleet mogelijke, algehele fitheid.
Ook in Nederland grijpt CrossFit snel om zich heen en inmiddels kan men bij meer dan 150 Boxes lessen en workouts volgen en worden er diverse lokale toernooien georganiseerd. Ik train zelf bij CrossFit in Driebergen (http://www.reebokcrossfitfsf.com). CrossFit zou zo maar eens een belangrijk onderdeel kunnen worden van de Knowmadic Lifestyle, omdat het meerdere disciplines combineert, nooit saai of routinematig wordt en je het feitelijk met natuurlijk basis materiaal overal kunt doen. Een Crossfit Box ziet er redelijk ‘basic-stoer’ uit zonder al die apparatuur die we kennen uit de fitness wereld.

Wil je een keer kennismaken met deze nieuwe sport?

Op 1 en 2 oktober as. is De Lowlands Throwdown in het Omnisport Stadion in Apeldoorn. Deze Throwdown is de grootste, jaarlijkse officieuze CrossFit competitie in Europa, waar atleten uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Duitsland, strijden om de titel: “fitste atleet van de Lowlands Throwdown 2016”.

Meer weten?

Website: www.lowlandsthrowdown.nl

Facebook: www.facebook.com/lowlandsthrowdown

Twitter: @lowlandstd

Instagram: lowlandsthrowdown