Zoekt en gij zult wat anders vinden

0
362

Zoekt en gij zult wat anders vinden

Serendipity. Wat vind ik dit een mooi Engels woord. Het betekent iets als ‘ontdekken waar je niet naar op zoek was’. Een onverwachtse ontmoeting, een nieuw inzicht, een nieuwe mogelijkheid. Oftewel; een Cadeautje! Het is zo’n beetje het thema van mijn afgelopen half jaar geworden. Zo zat ik ‘ineens’ in de redactie van DeBroekriem. Een vriend wees me op de organisatie, ik melde me aan en na de eerste workshop werd ik benaderd om voor ze te gaan schrijven. Ik was er niet naar op zoek, maar niet veel later stond mijn eerste artikel online en kreeg ik super toffe reacties. In goed Nederlands: een echt gevalletje serendipiteit.

Buiten-de-deur-werken; een inspirerend werkwoord

Door de redactievergadering van DeBroekriem heb ik bovendien Seats2meet ontdekt. Hoe heerlijk is het om iedere dag opnieuw je werkplek te kunnen kiezen! Als je langere tijd thuis zit, voelt thuis vaak niet meer als de meest fijne plek om te zijn. Je wilt er immers ook wel weer eens uit. Wellicht mis het loopje naar de koffiemachine en de kletspraat met je collega, of zelfs de dagelijkse file of drukte in de trein. Mijn oplossing: ritme en regelmatig buiten-de-deur-werken.

Kantoor 2.0

Wat mij aan Seats2meet zo aanspreekt is de inspirerende sfeer die er hangt. We willen allemaal hetzelfde; een dag lekker werken. Zij het aan een opdracht of aan een sollicitatiebrief. Dat werkt super motiverend; al die werkende mensen om je heen, waar je als je wilt zo een praatje mee kunt maken. Je kunt op zo’n dag dus op een laagdrempelige manier veel verschillende nieuwe mensen leren kennen.

Ook het sociaal kapitaal concept spreekt me enorm aan. Voor ik met Seats2meet in aanraking kwam, had ik er nog nooit van gehoord, maar volgens mij past het helemaal in deze tijd. Geld en bezit lijken niet langer het belangrijkst te zijn; het belang van kennis en spullen delen neemt steeds meer toe.

Onverwachts inspirerende ontmoetingen

Buiten-de-deur-werken betekent voor mij gemotiveerd aan het werk gaan en nieuwe mensen leren kennen. Ik vind het een prettige manier van netwerken. En als je ervoor open staat, kun je van iedereen wat leren. Zo werd ik laatst spreekwoordelijk omsingeld door een projectgroep jonge mannen en raakten we aan de praat. Ik prikkelde één van de jongens om ook zijn skileraren-diploma te halen; andersom had ik drie heren voor me aan het rennen om mijn logo te vergroten én kreeg ik tussen neus en lippen door nog een slim advies voor mijn visitekaartje. Die dag heb ik niet heel veel werk verzet, maar ben ik heel voldaan thuis gekomen; vol met nieuwe inspiratie en weer wat LinkedIn connecties rijker.

Ik ben fan.

Auteur: Laura Sannes
LinkedIn: Laura Sannes
Website: AltijdTrek

Laura is blogger bij DeBroekriem en heeft Communicatie gestudeerd en voornamelijk werkervaring opgedaan in de online communicatie. In haar vrije tijd is ze als echte keukenprinses vooral in de keuken of aan de etenstafel te vinden. Gezonde voeding is haar passie. “Computeren en het internet zijn me met de paplepel ingegoten. Ook Social Media heeft vanaf het begin mijn interesse gewekt en is een onderdeel van mijn dagelijks (en professionele) leven geworden. Gaandeweg ben ik er ook achtergekomen dat ik schrijven erg leuk vind. De positieve feedback die ik daar op krijg, smaakt naar meer. In een baan vind ik menselijk contact en maatschappelijke verantwoordelijkheid erg belangrijk. Dingen aantrekkelijk en toegankelijk maken; daarin ligt mijn kracht. En als dat ook nog eens zichtbare resultaten oplevert, ben ik helemaal gelukkig!”