Zo vergaat het de Productschool (doe mee met de volgende lichting!)

0
51
De eerste lichting van de Productschool is nu ruim twee maanden bezig. Het idee: maak in 12 weken van je idee een product. Of dat nu een webshop, een podcast, een app of een marktplaats is. En doe dat zonder technische kennis, want tools zijn simpel geworden. Hoe is het de eerste lichting Productschool vergaan? De deelnemers aan het woord!

Voor je verder leest, heb je ook een idee dat je nu eindelijk wilt realiseren? Half januari gaat de volgende lichting van start. Met lessen, een stappenplan, uitleg over de beste tools en een inspirerende community kun je gaan bouwen! Geen technische kennis vereist. Meld je aan!

Maar goed, even terug naar Productschool. 30 deelnemers hebben zich voor de eerste lichting aangemeld. Een aantal van hun over hun ervaringen …

Judith de Bruin: “Dankzij productschool heb ik stappen gezet die ik anders nooit had gezet.”

Productschool is voor de één een rechte lijn van idee naar product, voor de ander is het een zoektocht waarvan het eindresultaat anders wordt dan aan het begin gedacht. Dat geldt voor Judith de Bruin. Haar originele plan was een marktplaats te beginnen waar het publiek een opdracht kan plaatsen waar een kunstenaar vervolgens tegen betaling mee aan de slag gaat. Al denkende concludeerde ze dat ze moet beginnen met een video-programma rondom het thema als ‘minimal loveable product’. In januari wil ze iets hebben staan.“Dankzij Productschool heb ik stappen gezet die ik anders nooit had gezet: bijvoorbeeld een one pager aangemaakt om een sfeer neer te zetten, maar ook heb ik veel geleerd over mogelijkheden van tools en heb ik inspiratie opgedaan. Voordat ik begon met Productschool had ik in mijn hoofd veel ideeën, maar wist niet waar ik moest beginnen. In die zin ben ik sowieso al heel veel verder gekomen. De tips werken ook goed: het werkproces wat structuur geeft, de stappen die je moet doorlopen waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben.”

Mart van Bree: “Dankzij Productschool heb ik meer dan ooit geleerd gefaseerd te werken.”

Mart van Bree heeft zichzelf tot product gebombardeerd in zijn Productschool-periode. Mediamart is de (geniale) naam waaronder hij zijn diverse diensten aanbiedt. En via de Productschool is er zelfs ook al werk bij hem binnengekomen.


”Dankzij Productschool ontstond er bij mij een mindset waarmee ik beter dan ooit kon definiêren welke zaken voor mij van belang zijn en aan welke voorwaarden moet worden voldaan om datgene te realiseren wat ik voor ogen heb. Ik heb meer dan ooit geleerd gefaseerd aan het werk te gaan.”

Pete Mulder: “Dankzij Productschool ben ik gestructureerder aan mijn product gaan werken.”

Pete Mulder woont in Wales en is programmeur. Over het maken van de locale communitysite TowValley.net die inmiddels ver vordert kan de Productschool hem dus weinig leren. En toch heeft hij profijt van zijn deelname gehad.

“Dankzij Productschool heb ik handige tools ontdekt die ik ben gaan gebruiken, ben ik gestructureerder aan mijn product gaan werken en had ik een perfecte stok achter de deur om het product af te maken.”

Dorothé Duijves: “Het aangereikte materiaal van Productschool is een waar cadeau.”

Dorothé Duijves is deze week live gegaan met haar duurzame kledinglijn Bo Doir. Dat project stond al in de steigers toen Productschool begon. Dus in de bouwfase is de rol beperkt geweest, maar desalniettemin is ook zij enthousiast: 

“Dankzij Productschool heb ik belangrijke inspiratie opgedaan. Het aangereikte materiaal is een waar cadeau. Alsof ik rondloop in internet-luilekkerland. Heel enthousiasmerend, inspirerend, steunend, maar ook scherpend. Glashelder en prettig verwoord.”

Justine van den Berg: “Dankzij de Productschool ben ik geïnspireerd en gemotiveerd geraakt om echt tot een product te komen.

Justine van den Berg werkt aan een podcast over ict in het onderwijs. Ze is nu met proefafleveringen bezig en verwacht eind januari live te gaan. 

“Dankzij de Productschool ben ik geïnspireerd en gemotiveerd geraakt om echt tot een product te komen. De enthousiaste mails dagen uit om echt stappen te zetten en niet te blijven hangen in een plan. Ik heb ook breder leren kijken dan opname of inhoud. Ook zaken als de presentatie, de lancering, het persbericht, het plan in één pagina, etc worden behandeld.”

Elisa Huijsman: “Dankzij de Productschool heb ik ontdekt dat ik veel meer ideeën heb dan ik daarvoor dacht.”

Elisa Huijsman is bezig met haar project ‘Kinderen van’ waarin ze kinderen van ouders wil portretteren die een periode van hun leven zoekende waren (Geloof? Communisme? Vrije seks?). Ze begint met een serie interviews.

“Dankzij de Productschool heb ik nieuwe tools en werkwijzen leren kennen en ontdekt dat ik veel meer ideeen heb dan ik daarvoor dacht. Ik ben mee gaan doen met de verwachting om meer inzicht te krijgen in de tools die nu voor handen zijn. Aan deze verwachting is ruimschoots voldaan. Want is er ontzettend veel mogelijk. De productschool zorgt ook voor zelfonderzoek, waar blijf ik haken, waar zit de weerstand. Wellicht is dat bij mij meer het geval omdat het om een project gaat wat dichtbij staat, maar ook kan ik alleen toe met online contact of heb ik meer aan face to face. Voor mij geldt dat de combinatie het beste werkt.”

En wil je ook meedoen? De volgende lichting van Productschool begint half januari. Meld je aan!