Zo maak je dromen waar!

0
144

DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Zij organiseren sollicitatieworkshops en netwerkbijeenkomsten. In de 1000 dagen die zij nu bestaan, zijn er al 1623 deelnemers succesvol uitgestroomd naar werk. Seats2meet faciliteert vaak de fysieke ontmoetingsplek voor dit platform en op onze locaties ontstaan de mooiste ontmoetingen.

Hier een voorbeeld van een masterclass door Ilco van der Linden gegeven op een teamdag van DeBroekriem in oktober. Ilco organiseerde op zijn vijftiende de eerste Bevrijdingspop van Nederland en is de initiatiefnemer van dance4life en MasterPeace. In zijn onlangs verschenen boek Be a Nelson, vertelt Ilco zijn levensverhaal en biedt hij inspiratie om zelf de mouwen op te stropen. In deze masterclass geeft hij 7 levenslessen. Hier alvast een selectie van 3 tips en een goede raad voor iedereen die momenteel in-between-jobs is.

  1. Durf te mislukken

Het feit dat je een droom hebt, betekent dat je er iets mee moet. Laat je niet tegenhouden door je eigen twijfels of negativiteit uit de omgeving. Als je een goed idee hebt, zul je mensen ontmoeten, die je willen helpen. Natuurlijk is er geen garantie en kan het ook eens mis gaan. Wie succes wil hebben, moet durven te mislukken.

  1. Houd je doel in het vizier

Richt je op wat je wilt bereiken, dan komen de kansen en mogelijkheden vanzelf. Laat je niet afleiden. De meeste mensen willen teveel en versnipperen hun aandacht terwijl de kunst juist is om je te focussen. Van aandacht gaan dingen groeien.

  1. Leiden of volgen

Kies tussen leiding geven of de leider volgen. Een idee werkt alleen als iedereen er knalhard voor gaat. Aan morrende teamleden die de boel ondermijnen, heeft niemand iets. Dus… vlieg of wees de wind onder iemands vleugels.

Tot slot een goede raad.  Kijk eens wat je kunt doen voor een ander. Juist in deze individualistische samenleving is het belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je voor de gemeenschap kunt betekenen. Hoe kun je geschillen oplossen en bruggen bouwen. Ilco van der Linde: ”Ik geloof dat in iedereen een Nelson schuilt, alleen moet je hem wel wakker kussen.”

Interesse in het boek van Ilco van der Linden, klik hier.