Zit je daar lekker op de top?

0
67

Vorige week had ik een MasterMindsessie met een van mijn VIP-deelnemers en ze kreeg een geweldig inzicht dat ik graag met jou wil delen. Ik weet namelijk dat zij niet de enige is die hier tegenaan loopt. Sterker nog, ik herken het zelf ook en had er vroeger veel last van. Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik er mee om moet gaan en kan ik het voor me laten werken.

Spagaat

Deze VIP-deelnemer is ingenieur in de vliegtuigtechniek, heeft jaren in die branche gewerkt en is nu haar eigen bedrijf daarin aan het opzetten. Ze heeft dus ongelofelijk veel kennis en een gedegen achtergrond. Ik vroeg waar ze tegenaan liep en ze vertelde dit: “Ik aarzel om bepaalde stappen te zetten omdat ik nog niet ver genoeg ben.”

Als je dit als buitenstaander zou horen, zou je kunnen denken: “Hoezo? Je hebt de kennis, je hebt ervaring, je hebt toch alles al in huis?” Natuurlijk heeft ze ook alles in huis, maar dat wil niet zeggen dat het voor haar ook zo voelt en dat ze daarnaar handelt. Het liefst wil ze eerst alles tot in de puntjes hebben uitgezocht voordat ze klanten gaat benaderen. Aan de andere kant heeft ze natuurlijk ook klanten nodig om met haar bedrijf van start te gaan. Ze voelt zich in een spagaat.

Lees het hele artikel op LinkedIn