The World is your playground; you can work everywhere!

0
100

Article by Jasper Kol

Tijdens mijn studententijd, jaren geleden, heb ik een to do list gemaakt wat ik zeker wilde gezien, gedaan en ervaren hebben in mijn leven; het werd een top 5. De lijst begon met een reis naar Italië (cursus Italiaans voor beginners, bezoek aan de Ferrari fabrieken; ik ben al jaren een groot fan van deze auto’s en een bezoek aan een Formule 1 wedstrijd op Monza). Vervolgens een reis naar Argentinië en Brazilië om daar respectievelijk Tango en Samba te gaan dansen op het strand J en last but not least: een eigen bedrijf te starten! Dit laatste is inmiddels ook een feit; dus ik zit keurig op koers (misschien wel voor op schema gezien ik echt het idee en gevoel heb dat ik nog niet halverwege m’n leven ben..J)

Afgelopen ruim 2 jaar ben ik inmiddels bezig met de ontwikkeling, onderzoek, opbouwen van het netwerk en nu het verder ontwikkelen van samenwerkingen met als uiteindelijk resultaat: een totaal concept dat consumenten (en later ook bedrijven) helpt hun woning zelfvoorzienend te maken op energie gebied. Dit om de internationale, nationale, regionale en lokale doelstellingen voor de bestaande bouw in Nederland te beantwoorden. Het is een intensief research en ontwikkel proces dat nooit af is (de technologische ontwikkelingen gaan momenteel in een zeer hoog tempo) maar te gek om te doen en te gek om resultaten te zien ontstaan en (tussentijdse) successen te boeken. Dit gaat uiteraard niet vanzelf; ondernemen is topsport; ik ben hiervoor veel op pad voor inspiratie, uitbreiden van het netwerk en om partijen bij elkaar te brengen die complementair aan elkaar zijn. Dit om het concept steeds beter te maken en uiteindelijk naar de markt te brengen. We zijn er bijna; over enkele weken hopen we, met een aantal belangrijke ketenpartners, doormiddel een nog te organiseren event de eerste 1.200 woningen en potentiële klanten in Amsterdam te benaderen om hun woning zelfvoorzienend te gaan maken. Het is te gek om dromen waarheid te zien worden! Onbeschrijfelijk wat dat met een mens kan doen; ik voel mij vaak de gelukkigste mens op aarde.

Zoals gezegd zijn tijdens dit proces de juiste faciliteiten en netwerk cruciaal. Hierbij maak ik graag gebruik van de faciliteiten die Seats2Meet bied. En gezien ik in Amsterdam woon met name de Seats2Meet locatie in de Beurs van Berlage; Meet Berlage. Naast een schitterende top locatie, staat er een professioneel team dat je graag helpt en adviseert, contacten legt en onderhoud. De catering verzorgt en voor praktische hulp zorgt bijvoorbeeld als je iets wilt uitprinten.

Met veel plezier maak ik hier, inmiddels alweer jaren, gebruik van en kom ik er dus graag en hoop dit ook komende jaren te kunnen blijven doen! Ook heb ik landelijk diverse Seats2Meet locaties bezocht om er te werken en de filosofie achter de ‘Serenpendity Machine’ ervaren; en deze werkt echt! Het ‘spontaan’ ontmoeten van relevante mensen, hun netwerk en hun kennis kom je echt overal tegen (zelfs buiten de Seats2Meet locaties J). Alles bij elkaar een goed en leuk concept op vaak aansprekende locaties en uitstekende faciliteiten! Je hebt geen eigen kantoor meer nodig; the World is your Workspace!