Work Wise, Not Hard

Virtual Assistent Seats2meet Strijp-S

Waarom een Virtual Assistant net zo belangrijk is als je boekhouder?!

Het VA Festival van Patty Golsteijn op maandag 29 mei bij Seats2meet Strijp-S was een uitgekiende kans voor Virtual Assistants om op een dag twee vliegen in een klap slaan. Hun kennis bijspijkeren tijdens de workshops in het eerste gedeelte van het event, en in de middag kennismaken met ondernemers die opzoek zijn naar ondersteuning. Het was ook een ideale gelegenheid om collega’s te leren kennen. Ik, Anna Magdalena Habura van VA Workwise, was bij het event aanwezig om kennis te maken met diverse VA’s en te kijken wie ik in mijn database zou willen hebben.

Anna Habura Seats2meet Strijp-S Anna Habura

De VA in opmars

Het fenomeen Virtual Assistant is al heel bekend in de VS, Groot-Brittannië en Australië en maakt een snelle opmars in Nederland. Steeds meer ondernemers:ZZP’ers, MKB’ers (ook die met miljoenen omzet) en executives vinden makkelijk hun weg naar een VA.

Je vraagt je misschien af hoe dat komt? Als eigenaar van VA Work Wise B.V. en ook een Virtual Assistant, wil ik deze vraag graag beantwoorden op basis van ervaringen met mijn klanten. Dus waarom komen zij bij mij en willen ze hulp van het team van VA Work Wise?

Laten wij eerst naar de statistieken kijken:

 • 75% van de Nederlandse ondernemers willen groeien (cijfer werd tijdens de Week van de Ondernemer bekend gemaakt)
 • Nederlandse ondernemers zijn binnen de EU koploper in ‘s avonds en in het weekend werken, wat een serieuze impact heeft op hun gezondheid en werk-privé balans. (bron CBS)
 • Afleiding op de werkvloer slokt 30% van de tijd van je werknemers en kost Nederland 50 miljard euro per jaar. (Bron BNR Werkverkenners).
 • Gemiddeld kan een VA jou 25% van je werktijd besparen. Dat is 1 week in de maand.

Het team van VA Work Wise voor drukke ondernemers

Wij:

 • Helpen om structuur aan te brengen, prioriteiten vast te stellen en hoofdzaken van bijzaken te scheiden.
 • Creëren inzicht in waar de kracht en toegevoegde waarde ligt van de ondernemer binnen zijn firma.
 • Blijven je herinneren dat tijd een van de meest waardevolle bezittingen is. Jij moet tijd vrij maken om de visie en strategie van je firma te bewaken.
 • Denken mee met ondernemers en proberen de meest efficiënte oplossing zoeken voor de beste ondersteuning. Elke VA is een professional in haar vak maar vaak zelf ook een ondernemer.
 • Een VA wordt betaald voor de daadwerkelijk gewerkte uren, zij is niet bij jou in dienst en je hebt geen extra kantoorplek nodig. Dat is een aanzienlijke besparing binnen je budget.

Hoe doen we dat?

In de door ons ontwikkelde intake procedure, inventariseren wij de behoeftes en “week-cycle” van een ondernemer. Uit de inventarisatie komen de taken naar voren die het meest in aanmerking komen om uit te besteden.

Het gebeurt niet zelden dat ondernemers moeite hebben om controle uit handen te geven of om taken te delegeren. Daarom krijgen ondernemers standaard een verslag over de voortgang van de werkzaamheden en een overzicht van de gewerkte uren. Regelmatig plannen we een feedback rondje om de staat van samenwerking te bespreken. Vertrouwen opbouwen is onze prioriteit.

Werkzaamheden die we je uit handen kunnen nemen zijn:

 • Secretarieel en administratief, daarbij kan je denken aan: agendabeheer, mailboxbeheer, travel management, events ondersteuning, hulp bij sociale/privé taken. Zoek je een cadeau voor je schoonmoeder? Wij regelen het graag voor je!
 • Marketing en social media support: research voor blogs en newsletters, opzetten en beheren van social media accounts, e-mails, newsletters en nog vele andere taken.
 • Project management support:hulp bij het uitwerken van plannen, coördinatie van ingehuurd personeel, budgetbewaking en alles wat je verder nodig hebt.
 • Boekhouding:inboeken van facturen en declaraties, voorbereiden van expense reports, bijhouden van bank- en kasboek, facturatie en debiteurenbeheer.
 • Customer Service: after-sales support, contact met klanten, bijhouden van klantendatabase.

Daarnaast werken we met vele andere specialisten samen en zijn we in staat om je met andere werkzaamheden helpen.

Vaak vindt de eerste kennismaking met een Virtual Assistant plaats voor de vakantie periode. Ondernemers vinden het belangrijk dat bepaalde werkzaamheden ook tijdens hun vakantie gewoon doorgaan.

Jij hebt waarschijnlijk al een boekhouder, dit was je eerste stap naar het uitbesteden. De volgende stap is je eigen Virtual Assistant!

Wil je weten wat we jou uit handen kunnen nemen? Maak een vrijblijvend afspraak via: www.vaworkwise.com of bel 085 -201 24 55 logo vaworkwise Seats2meet Strijp-S

Wij zijn jouw one-stop-shop virtuele backoffice!  Work Wise, Not Hard!

Lees ook de blog van Janny Siepel, Virtueel Assistent en bezoekster van het festival