Willemijn Manshanden uit Utrecht: “Ik kijk uit naar het netwerkgesprek tijdens de werkbezoekdag!”

0
36

Dit jaar gaat de boeken in als onvergetelijk. Bedrijven gaan failliet, de werkloosheid stijgt en werkgelegenheid in bepaalde sectoren wordt de das om gedaan. Grote onzekerheid overheerst op de arbeidsmarkt in Utrecht en dan moeten de grootste klappen nog gaan vallen. Voor werkzoekenden geen goed vooruitzicht, want waar liggen nu de kansen? Om deze groep perspectief te bieden, organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, op 25 november de Werkbezoekdag. Een landelijk event waarbij honderden professionals online netwerkgesprekken aanbieden om werkzoekenden meer te vertellen over het werk in hun functie of branche. Voor Willemijn Manshanden uit Utrecht is deze dag een waardevolle aanvulling vanuit JobOn: ”Ik hoop zo nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken die mij verder brengen naar een volgende functie.”

Willemijn Manshanden over het belang van JobOn en de Werkbezoekdag: “Ondanks mijn ruime werkervaring in HR bij grote professionele bedrijven en mijn goede netwerk ben ik nu toch al een tijdje op zoek naar werk. Het vinden van een nieuwe opdracht of functie  gaat door corona minder voorspoedig dan ik verwachtte. JobOn speelt een belangrijke rol voor mij. Door het volgen van de gratis webinars en workshops kan ik mij blijven ontwikkelen en leer ik nog beter mijn talenten kennen. Ik leer via JobOn veel nieuwe mensen kennen, we steunen elkaar om ‘sterk tijdens deze zoektocht’ te blijven en reflecteren samen. De Werkbezoekdag geeft mij de mogelijkheid om direct contact te maken met iemand uit mijn werkveld en hopelijk zal hij of zij voor mij de wegwijzer zijn naar mijn toekomstige functie. Ik kijk echt uit naar het netwerkgesprek!”.

Laatste zetje om switch te maken
Professionals werken mee om werkzoekenden te informeren over hun baan, bedrijf of branche. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait bij de Werkbezoekdag om netwerken. In Utrecht doet Bram Smit mee. Hij werkt als Onderwijsdirecteur bij MBO Utrecht. “Ik zet me graag in voor werkzoekenden en geïnteresseerden om hen te helpen bij hun zoektocht naar een (andere) baan. In mijn sector verandert er nu ook veel, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Daarover vertel ik graag meer in een online netwerkgesprek op 25 november. Het zou toch mooi zijn als ik op deze manier iemand enthousiast kan maken voor het Middelbaar Beroeps Onderwijs en net dat laatste zetje kan geven om een switch te maken. Daar heb ik graag een uurtje voor over!”, aldus Smit.

Kracht van netwerken
JobOn biedt met de Werkbezoekdag een extra steuntje in de rug voor werkzoekenden die hun baan zijn kwijt geraakt, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn en projectleider van de Werkbezoekdag: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. Dat staat centraal bij alles wat we doen. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd.”

Kansen pakken op de Werkbezoekdag
De 7e editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 25 november 2020. Alle deelnemende professionals zijn te vinden op www.werkbezoekdag.nl. Werkzoekenden kunnen online ‘werkbezoeken’ inplannen. Meedoen is nog steeds mogelijk, zowel voor organisaties als voor werkzoekenden.