Wil jij ook naar het sprookjesbos?

Dat vond ik heel vroeger altijd zo cool, het sprookjesbos. Ergens in de buurt van Groningen, waar ik opgroeide, had je er eentje. Waar precies weet ik niet, dat zal ik es moeten navragen aan mijn moeder. Want dat weet ik echt niet meer. Maar dat is allemaal eigenlijk niet zo belangrijk, want gisteren ben ik ook in een soort sprookjesbos geweest. Het ontstond zo, het was niet gepland. Na een lang intens gesprek wilde ik wel even naar een andere wereld. En hey, dat kan gewoon! Helemaal met de HTC Vive die sinds recentelijk wordt gedeeld in het Permanent Future Lab….

“Je hoeft niet naar de Efteling voor het sprookjesbos” aldus Jurjen. “Kijk, check nou maar even deze Gnomes & Goblins virtual reality app en zet die VR nou op je kop!” Dat zei hij vast iets liever, maar zo heb ik het nog in mijn gedachte.  En diezelfde gedachte, of mijn brein, daar gebeurde gisteren nogal wat mee……
De wereld die ik namelijk in die VR bril zag… Zo virtueel, zo nep, maar toch ook zo echt….. daar genoot ik intens van. Niet alleen tijdens het spelen van die app, maar ook in de uren erna.  De rest van de dag kreeg ik af en toe de beelden weer voor me. Een prachtige wereld waar je van alles in kan ontdekken en daarna gewoon op kan voortboorduren. Ik ben om en dat heb ik niet zo heel snel, want ik ben niet echt een echte gamer. Ik wacht met alle smart op de volledige release van deze game, want die is nog niet eens uit.

Misschien is hierdoor Permanent Future Lab inderdaad leuker dan de Efteling, zoals een paar bekende jonge bezoekers dat ooit blij riepen. Ik zou zeggen, zoals altijd: wees ook welkom in pretpark 3.0!

Twijfel je nog? Kom gewoon dan es checken. En ik verzeker je, het is veel leuker om zelf over het tapijt te kruipen en gekke dingen te doen dan wanneer je het mij ziet doen.

bron foto: http://store.steampowered.com/app/490840/