Werkplek van de week

0
114

Even voorstellen: ZP’er Matthijs! Luistert graag naar Radio Veronica onder het werken, maar wat doet hij precies? En welk levensmotto is voor hem van toepassing? Lees het in deze nieuwe rubriek: de werkplek van de week!

Robots in het ziekenhuis

Na mijn studie Technische Informatica ben ik Technische Geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Twente. Mijn studieachtergrond ligt dus hoofdzakelijk in Enschede. Tijdens mijn studie Technische Geneeskunde ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf: Technical Medicine Solutions B.V. met robot chirurgische toepassingen. Dit komt kort gezegd op neer dat wij preoperatieve planningssoftware ontwikkelen. Simpel gezegd, uit MRI en CT scans kunnen wij een 3D-model generen waardoor een chirurg nauwkeurig en precies een tumor in het menselijk lichaam kan localiseren en het juiste gedeelte eruit kan halen. Zo is er minder kans dat een deel van de tumor achter blijft of dat er ‘teveel’ weefsel weggesneden wordt. Over vijf tot acht jaar willen wij de 3D planningssoftware zo uitgekristalliseerd hebben dat robots op de software aangesloten kunnen worden. Robots kunnen daardoor de chirurg meer en meer ondersteunen bij complexe operaties.

Afwisseling bij Seats

Aan dit bedrijf werk ik drie dagen in de week bij Seats. Via mijn netwerk kwam ik bij Seats terecht en dat bevalt erg goed! Het voelt als een kantoor dat elke dag weer wisselt. Door de verscheidenheid van mensen en het kiezen van een andere plek wordt het elke dag anders. De service en benaderbaarheid is daarnaast goed. En niet te vergeten: de goede koffie!

Ook voor mijn eigen bedrijf en netwerk is het heel nuttig om met andere ZP’ers in contact te komen. Bijvoorbeeld over vragen voor het aanschrijven van subsidies. Kijken wat andere mensen in een soortgelijke situatie hebben gedaan. Ook werkt het verfrissend om te spreken met mensen die uit een totaal ander werkveld komen. Het zorgt voor een andere invalshoek, wat helpt als je bijvoorbeeld in een tunnelvisie zit.

Wat er beter zou kunnen bij Seats? Vind ik lastig, maar een maandelijkse sparringsessie over een bepaald thema zou een optie zijn. Dat daardoor ontmoetingen tussen zp’ers nog meer bevordert. Bijvoorbeeld het thema geld werven (crowdfunding) en meer verbondenheid creëert tussen zp’ers.

Samen

Kilimanjaro beklimmen

Bij mij is mijn eigen bedrijf uiteraard ook niet zonder horten of stoten gegaan. Het advies wat ik daarom wil meegeven is echt het doel na te streven wat jij voor ogen hebt. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Ook al krijg je tijdens je droom een tegenslag, blijf vastberaden en ga ervoor! En, niet onbelangrijk, je kunt het niet alleen! Zoek een sparringpartner of professional in een specifiek werkveld, bespreek wat eventuele valkuilen zouden kunnen zijn, etc. In het leven heb je andere mensen nodig om verder te komen.