Werkplek van de Week – 3

0
67

Even voorstellen:  Amber! Dol op onze lunch, maar wat doet ze precies bij Seats? En welk levensmotto is voor haar van toepassing? Lees het in de rubriek: de werkplek van de week!

Unieke lunch

Het begon 31 december vorig jaar dat ik op zoek was naar een plek om voor mezelf te werken. Ik had vlak daarvoor de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen. En mijn beeld van Seats klopte totaal niet met de verwachtingen. Waar ik een onpersoonlijke sfeer verwachtte was het dat totaal niet. Je ziet vaak dezelfde gezichten en heerst er een heel prettige sfeer. Daarnaast is de koffie top en de receptie erg gezellig. Maar bovenal: mijn eerste kennismaking met de lunch was een verademing. Hoe gezond en duurzaam die is, voor deze prijs, is uniek. En deze lunch sluit goed aan bij mijn kernwaarden en die van Smaackmakers. Na een aantal losse klussen, ontmoette ik Natascha Kooiman, mede-oprichtster van deze social enterprise. En omdat je samen veel meer impact kunt maken, werken we nu samen en mag ik mezelf met trots, óók een van de Smaackmakers noemen.

Duurzame voedselomgeving

Bij Smaackmakers werken we met veel passie aan een duurzamere en gezondere voedselomgeving, die meerwaarde creëert voor gezondheid én klimaat. Dat doen we door onze opdrachtgevers te begeleiden naar een duurzaam, gezond, circulair voedselaanbod, waar zij meerwaarde kunnen creëren. Zoals voor werkgevers; een hogere medewerkerstevredenheid, – productiviteit en betrokkenheid.  Of voor horeca; het aantrekken van nieuwe of behouden van bestaande gasten. Of voor gemeenten, scholen en ziekenhuizen; door doelstellingen op gezondheid en duurzaamheid te realiseren en, uiteindelijk kosten te besparen! 

Er wordt me vaak gevraagd ‘wat is nu duurzaam eten’? En daar kan ik dan ook uren over praten! De Smaackmakers 10 Future Proof Food Principes zijn gebaseerd op 6 jaar ervaring en geven hier een mooi antwoord op.

oor Smaackmakers, toen ik begon als ZZP’er, heeft Seats me ook geholpen bij mijn eigen onderneming. Ik heb veel andere ondernemers ontmoet wie me hebben geholpen bij administratieve zaken, zoals het regelen van mijn pensioen en ook andere praktische zaken zoals SEO, google analytics etc. Het is fijn om te sparren met mensen die in hetzelfde proces zitten en daarin dezelfde (ondernemende) mindset hebben.

Inspiratie en flirten bij de koffieautomaat

Naast dat de koffie lekker is, werkt de koffieautomaat ook goed voor spontane ontmoetingen. Een voorbeeld hiervan is de ontmoeting met Carina van der Laan, een dame ik die daar ontmoette voordat ik met Smaackmakers begon, zij is “Adviseur duurzame landbouw en behoud tropische bossen”. En hoe toevallig, ik was me net aan het verdiepen in de duurzaamheidsproblematiek rondom palmolie. En dat was precies waar Carina zich mee bezig houdt! Dat vond ik ontzettend inspirerend, Carina heeft me tot veel nieuwe inzichten gebracht. En die deel ik graag met jullie! Ik mocht Carina interviewen en VanSelfie heeft dit gefilmd, zoals zij wel vaker videoproducties maken voor duurzame organisaties!  

En dat is slechts één voorbeeld van mooie spontante ontmoetingen die ik heb gehad bij Seats2Meet! Ik wil nog even met jullie delen wat Carina met mij heeft gedeeld, en ik hoop dat het jullie ook mag inspireren. Wat mij het meest is bijgebleven van mijn ontmoeting met Carina is het volgende:

“Palmolie zit ‘verborgen’ in zo’n 40 tot 60% van producten in de supermarkt. Dat kan leiden tot ontbossing in -voornamelijk- Indonesië. In Indonesië gebeurt er veel om de palmolieproductie te verduurzamen. Maar ook hier in het Westen kunnen wij ons steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door te beginnen met verpakkingen te lezen. Productie van palmolie stopzetten is zeker geen optie, want dan verliezen kleinschalige boeren hun inkomen. Maar gezien de wereldbevolking groeit is het voor het behoud van tropische bossen zeker een goed idee als iedereen minder palmolie koopt en zich bijvoorbeeld richt op producten zonder olie of olie die uit Europa komt. Waarom? En in welke producten zit palmolie? Een introductie tot het onderwerp en antwoorden op deze vragen zie je terug in het interview met Carina van der Laan die zich sinds 2005 al bezig houdt met het behoud van tropische bossen.”

Stilte tip

Hmm en als ik Seats nog een tip mag geven? Misschien dat het soms erg druk kan zijn, vooral met omgevingsgeluid. Als je je af en toe even kan afzonderen in een soort van stilteruimte waar niet gepraat mag worden , dan zou ik nóg meer fan zijn van Seats!

Funfacts:

Favoriete lunch:

Het lunchbuffet. Heel veel soorten groentes uit het seizoen in de hoofdrol met een vers soepje.

Wat luister je tijdens het werken?

Complete stilte.

Levensmotto:

Blijf dicht bij jezelf. Dat doe ik zelf elke dag, zoveel mogelijk.