Werkplek van de week – 2

0
59

Even voorstellen: ZP’er Bart! Luistert graag naar elektronische muziek onder het werken, maar wat doet hij precies? En welk levensmotto is voor hem van toepassing? Lees het in de rubriek: de werkplek van de week!

Aarde als motivatie

Als kind was ik al gefascineerd door de aarde. Toen Google Maps beschikbaar kwam, ging ik daar spelenderwijs mee aan de slag. Ik kon als het ware de aarde digitaal verkennen met enerzijds menselijke creaties, en anderzijds plekken als woestijnen waar je als mens nauwelijks kunt komen.

Verder is al vroeg de ondernemersdrive bij mij naar boven gekomen. Toen kwam ik op het idee om aarde als kunst te verkopen. Ik vond dat meer mensen bewust mochten worden van de schoonheid van de aarde. Met als groter doel te laten zien wat voor centrale rol de aarde en de natuur in ons leven heeft. Zo is mijn bedrijf Aardplaat ontstaan. Met satellietbeelden gemaakt van bovenaf worden delen van de aarde op een nieuwe creatieve manier in beeld gebracht. Dit zal hopelijk onze verbinding, en alles wat met op de aarde gebeurt, versterken.

Icy Vortex, een greep uit de collectie van Aardplaat

Onverwachte ontmoeting

Ik ben bij Seats terechtgekomen omdat ik op zoek was naar een openbare plek om te werken. Het helpt voor mij om te werken tussen andere ZP’ers. De lunch is top, de koffie is erg lekker en de medewerkers zijn uiteraard erg leuk om even een babbel mee te maken.

Onverwachte ontmoetingen, waar Seats voor staat , heb ik ook zeker meegemaakt. Ik kwam via een man bij Seats terecht bij een workshop van de School voor Wereldverbeteraars, die mij een zet in de goede richting gaven om te kijken wat ik leuk vond om te doen. Ook ben ik via een andere co-worker in contact gekomen met een ondernemer die wil samenwerken met mijn bedrijf. Dit is een jongen die van verschillende gewassen in de landbouw kunst maakt. Met als boodschap dat je verscheidenheid in gewassen moet hebben. Dit sluit mooi aan bij mijn gedachtegang over ondernemen in combinatie met de aarde en natuur.

Speeddaten

Een tip voor Seats zou zijn om de interactie tussen gasten nog meer te stimuleren. Bijvoorbeeld dat een zaal 1 keer per week vrij blijft waar je een soort van koffie / speeddate achtige setting creëert. Hierdoor wordt de drempel wellicht nog lager om op mensen af te stappen. En dat mensen meer een idee krijgen van elkaar over hun werkzaamheden. Zo komt Seats nog meer in hun kracht, verschillende mensen en netwerken die met elkaar in contact komen, wat weer waarde toevoegt.

Gevoel als kompas

Wat ik zelf wil meegeven aan mensen is dat je leert luisteren naar je gevoel. En de dingen navolgt waar op een natuurlijke manier je interesse heengaat. Ik denk dat iedereen wel op een natuurlijke manier ergens energie van krijgt. Bij mezelf is dat met nieuwe ideeën komen door te sparren met verschillende mensen. En te onderzoeken hoe je dat vorm gaat geven in een professionele setting. Durf die stap te nemen met dingen te doen je eigenlijk wil. Zoals bij mij ondernemen en mijn passie voor de aarde te combineren.

Funfacts:

Muziek tijdens het werken:

Wisselend, maar wel een voorkeur voor elektronische muziek, bijvoorbeeld Coccolino Deep.

Favoriete lunch:

De hartige pizza’s / quiche. Sowieso heeft een warme lunch wel mijn voorkeur.