Werken in de Wind – KantoorKaravaan

0
244

Dankzij de voortschrijdende technologie op het gebied van ICT en duurzame energievoorziening wordt het steeds makkelijker te werken waar je maar wilt. Voor een gestaag groeiende groep professionals een ideale ontwikkeling. Zo wint het begrip ‘digital nomads’  – continue reizende ZZP-ers die werken vanaf de mooiste lokaties die de wereld rijk is – snel aan bekendheid. Ook in Nederland slaat de trend aan, wat voor de KantoorKaravaan uitbreiding en opschaling betekent.

Wat begin vorig jaar begon met één reizende zelfvoorzienende mobiele ‘werk-unit’ – voorzien van zonnepanelen, WiFi en koffie – is inmiddels uitgegroeid tot een hele vloot van uiteenlopende werk- en vergaderunits.

IMG_1633

Het idee is simpel: zoek een oude vintage caravan, haal ‘m leeg en bouw ‘m van binnen strak weer op, met geïntegreerde bureaus, led-verlichting en uiteraard een espresso-apparaat.

Het exterieur wordt donker geverfd en van oud pallet-hout voorzien, zodat een ‘schutkleur’ ontstaat en het geheel mooi opgaat in het bos. Om het af te maken is elke unit voorzien van lichtgewicht zonnepanelen, zodat laptops en telefoons ten allen tijde kunnen worden opgeladen.

Samen met landgoederen en landschapsbeheerders worden de mooiste plekjes natuur beschikbaar gesteld aan de KantoorKaravaan. Zodoende werkt je echt op unieke locaties. Op dit moment zijn dat landgoed Roggebotstaete in Flevoland en vanaf juni is er ook een hide-out in het Amsterdamse Bos beschikbaar. In de toekomst wil de KantoorKaravaan samen met Seats4Silence een netwerk opbouwen van unieke natuurlocaties, om de werkende mens van nu een duurzaam en inspirerend alternatief te bieden voor de gemiddelde kantoortuin anno nu.

Vooruit boeken = mee financieren

Om de hi-tech kantoorvloot uit te bouwen loopt er nu een crowdfunding campagne tot eind mei (teller staat op 70%!). Wanneer je nu investeert (met korting!) werk je straks alleen of met je team in één van deze unieke werkplekken. Desgewenst uit te breiden met workshops en/of teambuilding activiteiten.

Meer weten? Kijk op www.kantoorkaravaan.nl of ga direct naar de crowdfundingpagina

See you in nature! Tom van de Beek

Kantoor Karavaan is één van de mooie buitenlocaties van Seats4silence – Werken en ont-moeten in de natuur. S4S is een pilot met S2M. 1 juni 2016 ben je welkom op onze grote ontmoetingsdag in de natuur.