Week van De Euthanasie van 13 tot 19 februari

0
3
Week-van-euthanasie-seats2meet-station-den-bosch

Een gastblog van onze klant, Nederlandse Vereniging Voor Euthanasie.

Hoe bereik je mensen met een lastig onderwerp?

Neem nou vragen over euthanasie of het levenseinde. Dat is en blijft voor velen een moeilijk onderwerp om over te praten én om je goed over te informeren. Om in die behoefte te voorzien, organiseert de NVVE van 13 t/m 19 februari de Week van de Euthanasie. En dat gaat prima online …

Denk je dat de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) er alleen voor ouderen of zieken is? Ons adviescentrum beantwoordt dagelijks vele vragen van jonge mensen die zich zorgen maken over hun ouders, familie of vrienden. Opvallend vaak gaan deze vragen over euthanasie bij dementie. In de Week van de Euthanasie brengen we dit onderwerp naar je toe:

Met de première van een documentaire
Op zondag 14 februari kun je via een livestream vanuit filmtheater Tuschinski in Amsterdam de première Dokter Kees bijwonen. Na het zien van deze documentaire van Jesse van Venrooij weet je welke dilemma’s er bij arts en familie spelen bij de vraag of euthanasie bij de diep dementie Willy aan de orde is. Na afloop kun je meepraten in een livegesprek met dokter Kees, filmmaker Jesse en de naaste familie van Willy.

Met informatieve webinars
Veel mensen willen bij voortschrijdende dementie niet het einde meemaken waarin men zichzelf totaal verliest. Zelf bij dementie de regie houden over het levenseinde is  lastig, maar niet onmogelijk. In een gratis webinar leggen we uit hoe je voor je zelf of voor je naasten een volkomen afhankelijk leven kunt voorkomen. Na afloop krijg je een whitepaper met een stappenplan mee. Je hoeft geen lid van de NVVE te zijn om je in te schrijven.

Met een podcast
Euthanasie is echt niet alleen een onderwerp voor ouderen. Vóór corona organiseerde NVVE jongeren al maandelijks door heel Nederland Café Doodnormaal om te kunnen praten over het levenseinde. Omdat dit nu niet kan, lanceren zij op zaterdag 13 februari Café Doodnormaal dé podcast. Je vindt de serie met interessante gesprekken over het levenseinde via de reguliere podcastkanalen.

Met columns op social media
Op Twitter, Facebook en LinkedIn plaatsen we video’s waarin elke dag een andere expert of ervaringsdeskundige zijn column over euthanasie voorleest. Onze gastcolumnisten zijn: cabaretier/schrijver/muzikant Vincent Bijlo, medisch ethicus Gert van Dijk, psychiater Menno Oosterhoff, voormalig verpleeghuisarts Marinou Arends en Carla Bekkering, coördinator van het Adviescentrum van de NVVE. Zo pik je al kijkend heel wat interessante informatie op.


Meer informatie Week van de Euthanasie: www.nvve.nl/weekvan

Inschrijven webinar: www.nvve.nl/week-van-de-euthanasie/digitale-lezing-euthanasie-bij-dementie

Kaartje voor livestream Dokter Kees: www.nvve.nl/week-van-de-euthanasie/premiere-dokter-kees