Walk In Her Shoes (en sluit je aan bij team S2M)

0
316

3 kopjes koffie, even naar het toilet. Ah! 13:00 uur, tijd voor de lunch. Je loopt wat af, zelfs tijdens een dag hard werken bij Seats2Meet. Maar als je dit vergelijkt bij wat een vrouw of meisje in bijvoorbeeld Congo moet lopen om haar glaasje water te halen, of naar school te gaan valt het in het niets. En een dag hard werken aan een eigen bedrijf zit er voor haar helaas niet in. Daar willen MasterPeace en CARE Nederland iets aan doen.

Samen organiseren zij de tweede editie van Walk In Her Shoes. Via deze actie roepen zij iedereen op om letterlijk in haar schoenen te stappen en haar op deze manier te ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Voor wie loop je?

Het geld dat we ophalen met Walk In Her Shoes gaat naar 4 projecten in ontwikkelingsgebieden. Een van deze projecten is Furaha.

MasterPeace ambassadeur VanVelzen ontmoette Furaha in Congo tijdens een bezoek aan een school die een opleiding biedt aan kinderen die geraakt zijn door oorlog. Furaha werd als 12-jarig meisje verkracht door rebellen in Congo waarna zij zwanger bleek te zijn. Omdat haar ouders geen bastaard kind wilden accepteren stond Furaha er opeens alleen voor. Dankzij haar opleiding heeft ze kleding leren maken en op deze manier voorziet zij haarzelf en haar kind van een inkomen. Maar Furaha durft nog groter te dromen, op een dag wil ze haar eigen naai-atelier openen. En wij willen haar hierbij helpen.

Wat kun jij doen?

Doe mee en loop in de Walk In Her Shoes actieweek van 30 mei tot en met 5 juni 2016 stappen voor vrouwen en meisjes. Loop in een week tijd 25, 50 of 100 km – op een eigen gekozen afstand.

Hoe je dat doet en waar? Daar ben je helemaal vrij in.

Meedoen? Volg dan deze stappen:

steps-banner

1. Maak een profiel aan: Doe mee met je school, je werk, of gewoon als jezelf en kies jouw loopafstand. Inschrijven kost 10 euro.

2. Zoek Donateurs: Zamel geld in voor ondernemende vrouwen in ontwikkelingslanden

3. Loop: Zet een kilometerdoel en loop mee in de actieweek van 30 mei tot 5 juni 2016, of een ander moment die jou beter uit komt.

Hoeveel kilometers ga jij lopen?

Wij dagen je uit zoveel mogelijk kilometers te maken tijdens de actieweek. Hier zijn een paar suggesties:

• Tijdens kantoortijd 1000 stappen extra maken door steeds de trap te nemen
• Elke avond 5 kilometer (hard)lopen of
• Naar de supermarkt lopen in plaats van met de auto of fiets
• Meedoen met een hardloopevenement bij jou in de buurt

Leuk om met andere Seats@Meet wandelaars te wandelen meteen te netwerken, sluit je dan aan bij het Seats2Meet team.