Waarom ik dankbaar ben voor alles wat niet meezit.

0
36

2020 is begonnen. Vele van jullie hebben al gereflecteerd en nieuwe doelen voor 2020 opgesteld. Er zijn veel workshops en manieren om deze doelen op te stellen.

De grote vraag is behaal jij je doelen ook?

In dit artikel kijk ik terug hoe ik afgelopen december gereflecteerd heb op 2019 en hoe mijn doelen zijn gevormd.

Dankbaarheid

In de maand december doe ik altijd een flinke stap terug uit mijn bedrijf. Los dat december voor mezelf en mijn familie en vrienden is, kijk ik in deze tijd achterom.

Want, het is een mooi moment om te zien wat er in het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Waar was ik aan het begin van het jaar en waar ben ik nu? Wat is dichterbij gekomen en waar heb ik afstand van gedaan?

Wanneer ik hierover nadenk, voel ik altijd enorm veel dankbaarheid. Dankbaarheid voor de mensen om me heen die me steunen en samen met mij bloeien. Dankbaar voor alle mogelijkheden die ik heb. Dankbaar voor de groei die ik weer heb meegemaakt. En zeker dankbaar voor de mensen die ik mag helpen.

Ik heb hier een lange lijst van gemaakt. Haha!

Doelen vanuit het hart

Wanneer ik dus het jaar aan het verwerken ben, worden mijn intenties voor het komende jaar steeds duidelijker.

Deze intenties worden gevormd door mijn behoeftes en mijn gevoel. Wat ik heb geleerd neem ik mee naar mijn toekomst. Wat ik ‘tekortkwam’ wordt deel van mijn nieuwe doelen.

Dat ik de kans krijg om een nieuw jaar in te gaan en verder te gaan met groeien, ben ik onwijs dankbaar voor. Ik geloof dat we hier op aarde zijn gezet om te groeien en verder te leren dan waar we in onze vorige levens gebleven zijn.

Wat ik graag wil benadrukken, is de dankbaarheid die misschien wat minder voor de hand ligt. Namelijk, de moeilijke situaties, de ‘lastige’ mensen in ons leven. Al de uitdagingen die we tegenkomen, zijn minstens of misschien nog wel waardevoller dan alles wat ons meezit.

Want, van uitdagingen leren we volharding, doorzetten, naar ons gevoel luisteren, geduld, perspectief etc. Het zijn de uitdagingen die we trotseren die ons sieren. Het zijn de mensen die ons ongelofelijk kunnen irriteren die ons het meeste over onszelf kunnen leren. Zij kunnen ons begrip en geduld bijbrengen. Wees dus ook dankbaar voor deze situaties en mensen in je leven.

Ik kijk nu al met plezier uit naar 2020. Het gaat een f*cking fantastisch jaar worden!

Hoe stel je nu goede doelen op die je ook waarmaakt?

Als je jouw nieuwe jaar samen met mij wilt beginnen, kun je deelnemen aan Claim Your 2020. Dit is een live event op 10 januari waar je samen met mij aan de slag gaat met je doelen voor 2020. Van 11 uur ‘s ochtends tot 5 ga je lekker aan de slag. Als je in mijn ExtreemProgramma of WinstProgramma zit, is je deelname gratis. Volg je geen training? Dan kan je nog steeds meedoen. De investering is 147 euro voor Seats 2 Meet leden voor andere is de investering 500 euro.

Meer info en tickets klik hier.

Warme groet,

Mark Daamen