Waarom boosten we serendipiteit in Seats2meet.com locaties?

0
179

We weten allemaal dat de brandstof van society3.0 ontmoetingen zijn. Hoe meer ontmoetingen, hoe meer kennisdeling, hoe beter verbonden de mesh, hoe meer gelegenheidsformaties, hoe meer waardecreatie. Maar het is soms doodeng om een seats2meet.com locatie binnen te lopen en zo maar een gesprek aan te knopen. Daarvoor hebben we op veel locaties met heel veel partners een gigantische lijst aan manieren bedacht om deze cultuur te versterken. Die manieren delen we op het s2m magazine onder de categorie ‘serendipiteit’.

Waarom meer serendipiteit?

Hieronder kom je een paar naslagwerken tegen die verklaren waarom we doen wat we doen, en die je een kader of beeld kunnen geven van de modellen en gedachten die de ontmoeting binnen s2m zo belangrijk maken.

https://www.linkedin.com/pulse/20141128083212-72500-platforms-a-secret-tool-to-disruptive-innovations?trk=prof-post

Dit blog geeft heel slim heel goed weer wat we zijn en waarom we doen wat we doen. Een s2m locatie is een competence platform, zowel offline (locatie) en online (s2m connect). In het blog lees je dat serendipiteit een van de basisvoorwaarden is voor een succesvol platform, en dat er bij 3 van de 4 hoofdplatformen al heel veel partijen zijn in de markt, maar voor competence platformen nog bijna niet.
Een competence platform was vroeger de ‘franse salon’, waar altijd goede ideeen ontstaan en bedrijven ontwikkeld worden. S2M is dus de franse salon van de toekomst:) Zie dit filmpje dat het daarover heeft..

Je kunt de uitkomst van een competence platform trouwens ook vergelijken met een nieuwe vorm van Venture Building, als je dit artikel leest snap je waarom: