Vooruit, 2021!

0
22
Fotograaf: MichielTon.com

Het einde van een jaar is een ritueel. We kijken kritisch terug en vrolijk vooruit. Het is alsof het nieuwe jaar totaal anders zal zijn dan het vorige. Als een soort aardscheur die je overstapt naar een nieuwe wereld waar je vol frisse moed verder gaat. Maar hoe aansprekend dat idee ook is, in de praktijk werkt het vaak anders. Grote gebaren worden kleine aanpassingen. En voorgenomen veranderingen belanden vaak in de vergetelheid. Maar dat geldt niet voor 2020…

Want leuk of niet leuk: 2020 was het jaar van grote veranderingen en aanpassingen. Met sommigen daarvan waren we al tijden bezig. En nu, vanuit urgentie, lukte het ineens. We voelden ons dit jaar ook beperkt in onze vrijheid. Vooral om dat ene, essentiële ding te kunnen doen: elkaar ontmoeten. Vrienden, geliefden, kennissen collega’s, familie: iedereen. Hoe het steeds vervelender werd om over elke ontmoeting na te moeten denken. 

Gelukkig weten we dat die menselijke basisbehoefte om elkaar te zien straks weer realiteit wordt. Want ook al moeten we dit jaar -helaas- afsluiten met een lockdown: dat versterkt juist het gevoel dat 2021 het licht aan het einde van de corona-tunnel zal zijn. Een grote beloning, nadat we zo lang op contact-rantsoen hebben geleefd. 

Terug naar kantoor

Het betekent ook dat kantoren in 2021 hun deuren weer (voorzichtig) zullen openen. We willen dat die ‘teruggang’ ontspannen en veilig verloopt. Bij Seats, maar ook bij andere bedrijven. Want hoe weet je wie er komt en wanneer? En als er onverhoopt een besmetting is, wie moeten dan worden ingelicht? Om bedrijven met die vragen te helpen hebben we samen met tech-partner Cyberdigma de Digital Office Host in de wereld gezet: een slimme werkplek-managementtool waar ik erg blij van word.

Medewerkers boeken via de Digital Office Host simpel een werkplek. En als het kantoor is volgeboekt? Dan kunnen ze een werkplek op een alternatieve locatie boeken. Bij Meet Berlage in Amsterdam, bij Hanz in Zwolle of bij Incubator in Breda. Of bij ons in Utrecht natuurlijk. Zo kunnen mensen veilig werken dichtbij huis. Dat houdt ze (mentaal) gezond en scheelt CO2 uitstoot. Mooi toch? Via www.digitalofficehost.nl kun je er meer van zien. Mijn dank is groot als je dit kunt delen met bedrijven waar onze tool interessant voor is!

Seats in Virtual Reality 

Er ontstaat een steeds mooiere mix tussen online en fysiek ontmoeten. Toch misten we daar iets in. Daarom is onze locatie nu deels in Virtual Reality te bezoeken. Dat doen we via Web VR. Je host jouw event dan deels op locatie en deels in een virtuele wereld. Online bezoekers maken een avatar aan. Ze lopen digitaal tussen de fysieke bezoekers en kunnen elkaar ontmoeten. Het klinkt futuristisch, maar is één van die ontwikkelingen die in een stroomversnelling is gekomen. We staan te popelen om er meer van te laten zien.

Tot slot

Zo zie je maar: het is een jaar van grote veranderingen en aanpassingen. Want laat ik eerlijk zijn: een jaar doorworstelen met een omzetderving van meer dan 80%…dat was niet wat ik voor ogen had met Seats2meet Utrecht CS. Het vroeg (en vraagt) heel wat aanpassing en creativiteit. Maar met alle gave, nieuwe ontwikkelingen en de steun die ik uit alle hoeken heb ontvangen sluit ik het jaar hoopvol en dankbaar af. Met het gevoel dat we in staat zijn grote stappen te maken. Samen met jullie en met partners als Zinnige Zaken, Seats2meet.com, Lekker Landschap, Permanent Future Lab, Digitale Fitheid en Green Business Club.

Kom maar op met dat licht!

Tot Seats,

Marcel Nicolaas