Videoverhalen geven community een gezicht

0
208

Een kleine twee maanden geleden begon ik samen met Sanne Wolfswinkel en Arianne Wienke aan een project om korte videoportretjes te maken van mensen uit de Seats2meet Utrecht community. Het doel van deze video’s, van maximaal 3 minuten de community een gezicht te geven.

Margreet Jacobs, een van de mensen die heeft meegedaan verwoordt het mooi: “Dit project is een geweldige kans om beter te laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt aan mensen die je bij Seats2meet kan tegenkomen.”
Sella van der Griend, Initiatiefneemster en directeur van het nieuwe onderwijsconcept Happy Kidz realiseerde zich door mee te doen dat ze eigenlijk veel vaker haar verhaal moet vertellen. “Mijn filmpje is ontzettend vaak bekeken. En ik heb ongelooflijk veel reacties gehad. Daarmee ben ik over een drempel geholpen.”
Alle mensen die mee hebben gedaan vertellen over de vaak onverwachte ontmoetingen die ze bij Seats2meet hebben. Zo ontstond door een onverwachte ontmoeting tussen Jurjen de Vries en Samir Lahiri het Permanent Future Lab, een open ruimte waar iedereen kennis kan maken met baanbrekende maar vaak heel eenvoudige technologie en waar iedereen kan ervaren wat de kracht van delen is.

Beter kennen

Delen was ons doel. In korte portretjes laten zien welke inspirerende mensen er bij Seats2meet komen die mooie dingen doen, in verbinding met anderen. Arianne Wienke vertelt over het project: “De videoverhalen zijn mooie persoonlijke verhalen geworden van bekende gezichten binnen S2M030. Hele verschillende verhalen en allemaal bijzonder. Zo leer je je collega-ZP-ers beter kennen en dat in 2 minuten….”

Sanne: “Erg leuk om door middel van tien videoverhalen meer te weten te komen over de achtergrond van deze zelfstandigen en te merken dat de werkomgeving en de ontmoetingen bij Seats2Meet hen stimuleert in hun werk en al veel heeft geboden. Daarnaast vond ik het erg leuk om samen te werken met Arianne en Niels.”

De komende tijd verschijnen er nog een heel aantal nieuwe filmpjes op Facebook en Youtube.

Wil je graag meedoen of heb je eerst nog vragen? Mail mij dan even: niels.schuddeboom@shakingtree.net ook als je denkt: “Gaaf idee, maar ik zie er tegenop.” Want dan is er goed nieuws. Margreet Jacobs, specialist op het gebied van non-verbale communicatie helpt je graag op weg met een beetje coaching. “Video wordt steeds belangrijker en ik doe graag iets terug voor de community van Seats2meet Utrecht.”