Het moet anders

0
4

Niemand past 100% op een functiebeschrijving, op een hokje

Daarom kan ik niet anders concluderen dat het anders moet. We organiseren nog steeds op basis van theorie, de praktijk is een stuk weerbarstiger dan een verzameling hokjes in een organogram, weet ik vanuit m’n uitgebreide HR ervaring.

Nederland onthokken, dat is mijn missie

Het kan ook anders, heel simpel zelfs. Al in 2013 heb ik een hele gave methodiek ontwikkeld, om talent boven tafel te krijgen waardoor je als organisatie veel efficiƫnter kunt organiseren. Waardoor je het maximale uit mensen kunt halen Ʃn mensen het maximale uit zichzelf. Een echte win-win dus!

Twee stappen met groots effect!

Deze methodiek heb ik de naam ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ gegeven, omdat dat de beweging is: de bevrijding van talent, uit de hokjes, want je medewerkers zijn puzzelstukjes! Zoek de verbinding op in de verschillen ipv als eilandjes naast elkaar fungeren…

Samen verspreiden

Ik ben inmiddels 8 jaar bezig dit gedachtengoed te verspreiden, door middel van lezingen, teamtrainingen, 1-op-1 coaching en met m’n laatste boek JA zeggen JA doen. Ik heb prachtige dingen zien gebeuren met mensen, met teams, met leidinggevenden. Het heeft ontzettend veel rijkdom opgeleverd, ik heb zoveel mensen tevoorschijn zien komen.

In de loop van de tijd heb ik ontdekt dat de methodiek nog veel meer doet dan talent bevrijden (wat ook al prachtig is)… het legt een hele nieuwe basis voor de samenwerking. Een fundament van vertrouwen, veiligheid en verbinding. Een duurzaam fundament.

Er is een duidelijke VOOR en NA situatie. Voor die tijd lopen er vaak allerlei dingen niet soepel in het team, in de organisatie. Er is gedoe. Misschien zelfs wel geroddel. Weinig begrip onderling. Kortom; een stroeve samenwerking. En dat komt de resultaten natuurlijk niet ten goede…

Wat er nodig is is een life-changing interventie. Een knip in de tijd. Een ervaring waar je nog lang op kunt doorbouwen met elkaar. Dat is precies wat dit is. Door de openheid die er ontstaat, gebeurt er iets magisch. Het opent zoveel mogelijkheden, die daarvoor bedekt waren (in de hokjes).

En nu komt het… ik popel om dit te verspreiden, maar dat kan ik niet alleen!

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Voor dit doel heb ik een Train de Trainer progamma uitgewerkt. Een half jaar om je de methodiek tot in de puntjes te leren doorgeven, om zelf het instrument te zijn. Hoe opener jij voor de groep staat, hoe makkelijker de groep opent. En een half jaar om te oefenen in de praktijk, met mij als sparringpartner naast je.

Voel je bij jezelf dat je hier meer van wil weten? Voel je je geroepen om mee te werken aan deze beweging? Plan een afspraak in m’n agenda in en dan vertel ik je er alles over!

Podcast

als je werk doet waar je van houdt, dan voelt het niet als werken

Ik heb zelf mijn ‘functie’ als het ware om mezelf heen gebouwd, voelend waar ik energie van krijg en wetend waar ik talent voor heb (en waarvoor niet).

Ik weet uit al die afgelopen jaren dat er al allerlei organisaties zijn waar anders geleid en georganiseerd wordt. Zo kwam ik op het idee om de ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ podcast te starten en voorbeeldmakers te interviewen over hoe zij dat praktisch vormgeven. Wat voor tips zij kunnen delen aan mensen in organisaties die hier iets mee willen: losser komen van het hokjesdenken, menselijker leidinggeven en talent de ruimte geven.

Seat2meet is voor mij ook zo’n organisatie en daarom heb ik MariĆ«lle Sijgers gevraagd of ik haar mocht interviewen. Natuurlijk zei ze JA, volmondig.

Wat een gaaf gesprek was dat. Personeelsbeleid bleek geen woord wat gebruikt werd, een organisatie is Seats2meet ook al niet en ze sprak over diverse fases waar je cyclisch doorheen beweegt als je start met werken. Erg inspirerend!

Luister hier naar de hele podcast aflevering met Mariƫlle Sijgers:

Podcast

Mocht je meer willen weten over de podcast, het Train de Trainer programma of m’n lezingen/teamsessies/coachings-aanbod, surf dan naar www.judithwebber.nl, neem direct contact met me op op 06-41369238 of boek een afspraak in mijn agenda in!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Met energieke groet,

Judith