Vakantie als richtingaanwijzer voor je dagelijks leven

0
63

Verlangen naar vakantie

Ben je  gefrustreerd dat je vakantie er alweer (bijna) op zit? Je had nog zoveel willen doen en, belangrijker nog, je ziet op tegen alle beperkingen en verplichtingen die het werkzame leven met zich mee brengt. Niet meer de vrijheid van meerdere dagen waarvan je nog compleet kunt beslissen hoe je ze invult. De dagen waarop je werkt zijn immers compleet ingevuld. Werk voelt dan, hoe leuk je het hopelijk ook vindt, als een keurslijf waarin te veel van de mogelijkheden die je wilt benutten afvallen. Als je vakantie hebt is alles mogelijk, vakantie betekent loskomen van alle beperkingen, je kunt doen wat je zelf wilt.

Maar waarom eigenlijk?

Als ik bij je doorvraag naar waarom je het vervelend vindt dat je vakantie erop zit, kan je allerlei antwoorden geven. Zoals dat je in de vakantie tot rust komt, je inspiratie opdoet tijdens het ontdekken van andere landen en culturen of dat je de vrijheid hebt om te doen wat je wilt.  Misschien vindt je vakantie wel zo fijn omdat je dan meer tijd kunt doorbrengen met de mensen om wie je geeft. Door zo door te vragen kun je erachter komen wat je belangrijk en fijn vindt aan vakantie. En dan niet de details, maar de grotere aspecten die in veel van jouw goede vakanties terugkomen. Zo kwam ik er dit jaar tijdens mijn vakantie achter dat het delen van nieuwe ervaringen met vrienden en/of familie een essentieel ingrediënt is voor mij om een zeer geslaagde vakantie te hebben. Het gaat erom waarom een vakantie zo fijn was. En om wat je mist als je geen vakantie meer hebt. Als ik ver genoeg doorvraag en jij gaat doordenken, kom je bij de waarden die voor jou belangrijk zijn. En waarden zijn hele goede richtingaanwijzers wanneer je keuzes gaat maken in je leven. Zo kan het antwoord op waarom een vakantie voor jou heel fijn was je helpen om ook in je dagelijks (werk)leven beter bij jou passende keuzes te maken. 

En nu zelf doen!?!

Dit klinkt misschien heel simpel om te doen, maar is in de praktijk vaak helemaal nog niet zo eenvoudig. Zeker niet wanneer het om je eigen leven gaat, waar je soms zo opgeslokt kunt worden door alle drukte en de (denk)patronen die je gewend bent. Wanneer het je wel lukt helpt het om weer beter te kunnen nadenken over wat je echt belangrijk vindt in je leven en hoe je de voor jou goede keuzes kunt maken. 

Daarom help ik je op weg in mijn workshop ‘beperkingen en mogelijkheden’ op 20 september a.s. Je gaat dan, met mijn hulp, ontdekken wat een frustratie/ongenoegen/behoefte uit jouw eigen leven te zeggen heeft over wat je belangrijk vindt in je levenen hoe je hieraan vorm kunt geven. Aan het einde van de workshop zul je verrast zijn dat je nu beter weet hoe je invulling wilt geven aan je hele leven in plaats van alleen je vakantie.

Praktisch

De workshop vindt plaats op vrijdag 20 september a.s. om 15.30 uur bij Seats2meet op Utrecht CS. Iedereen die zin heeft is welkom om deel te nemen aan deze gratis workshop. Aansluitend is er een borrel waarbij we nog even kunnen napraten over het geleerde of gewoon gezellig kunnen samenzijn.