Top 5 online marketingtools die het leven van een digital marketeer makkelijker maken

Wellicht heb je je tijdens je studie en werk veel kennis op gedaan van digital marketing, maar desondanks kan je niet altijd achter waardevolle informatie komen. Hiervoor heb je online tools nodig. Met behulp van de onderstaande tools kom je achter belangrijke zoektermen waar je op moet focussen, weet je per locatie hoe hoog je rankt in Google en weet je hoe je je laadsnelheid moet optimaliseren. In dit korte artikel lees je 5 relevante online marketing tools die je werk naar een hoger niveau tillen.

1.)   De multifunctionele tool Mangools

Mangools is een tool om je online vindbaarheid te verbeteren. Mangools is een SEO tool met diverse functionaliteiten, zoals KWfinder, waarbij je zoekwoorden ontdekt met een hoge zoekvolume en een lage concurrentie. Verder heb je ook SERP Watcher, waarbij je de real time je rankings in de gaten houdt. Mangools biedt de pakketten basic, premium en agency aan. De voorkeur is bij jou!

2.)   Snel, sneller, snelst

Zonder dat je het in de gaten hebt haak jij af als websites te lang laden. Wist je dat bij Amazon de omzet met 1 procent is gestegen nadat de laadsnelheid met 100 milliseconden verbeterde? Uit ervaring van LEQUAL weten wij ook dat de laadsnelheid een belangrijke factor is in de stijging van je omzet. Gebruik dan ook online tools om je snelheid te meten. Google Page Speed is een tool die niet alleen je laadsnelheid meet, maar ook adviezen aandraagt hoe je je snelheid kan verbeteren. Superhandig!

3.)   Content is king

Contentking heeft een algoritme, die achterhaalt welke pagina’s het belangrijkst zijn. Deze tool ontdekt problemen die jij soms over het hoofd ziet. Op een dashboard zie je een overzicht van de verbeterpunten. Deze hoef je slechts een keer in te stellen. Ook een handige functie is dat hij bij updates controleert of het inhoudelijk SEO-vriendelijk is. Zo verlies je niets meer uit het oog!

4.)   Bezoekersgedrag analyseren

Altijd al het gedrag van je bezoekers op je website willen analyseren? Met Hotjar kan het! Met behulp van heatmaps en scrollmaps zie je in een oogopslag hoe de bezoekers zich gedragen op je website. Soms vraag je je bijvoorbeeld af waarom mensen afhaken op je website. Hotjar laat je waardevolle informatie zien. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat mensen steeds op een bepaalde pagina wegklikken. Dat vergt dus actie!

5.)   Eenvoudig e-mails versturen

Wil je je klanten ook via de e-mail bereiken? Dan is Mailchimp een handige programma. Met Mailchimp maak je, ook als je niet zo handig bent met computers, je eigen e-mail template. Verder kan je ook automatisch e-mails versturen, bijvoorbeeld wanneer iemand zich wilt inschrijven voor de nieuwsbrief. Tot slot: Met Mailchimp kan je ook A/B-testen (twee varianten met elkaar vergelijken op het beste resultaat). Zo kom je bijvoorbeeld achter de beste e-mailindeling en lay-out. Ideaal!

Hopelijk ben je na het lezen van deze online tools geïnspireerd geraakt. Tools zijn er genoeg, maar de interpretatie is echt aan jou!