Toevallige ontmoeting met een kikker

0
43

Als fan van Seats2meet ben ik natuurlijk gek op serendipiteit, oftewel onverwachte (toevallige), maar relevante ontmoetingen en kansen. Hier moest ik aan denken toen ik laatst in het bos iets raars tegenkwam.

Ik ga regelmatig hardlopen en wandelen. Voor mij is dat de perfecte manier om na te denken, creatief te worden en soms ook frustratie uit mijn systeem te halen.

Meestal loop ik volgens de aangegeven goed begaanbare routes.
Soms niet. Zoals laatst. Ik ging dwars door het bos.
En dan kun je gekke dingen tegenkomen.

Toen ik het bos bijna uitliep hing daar ineens een stenen kikker tegen een boom. Zijn ene arm achter zijn hoofd, de andere op zijn buik. Hij had zijn ogen dicht en lag in een heel relaxte houding. Ik was best verbaasd.

Rare dingen doen het goed voor verhalen. Bij de koffiemachine op kantoor, in het weekend bij een feestje of als opening van je presentatie. Waarom hing die kikker daar? Wie had die daar tegen de boom gespijkerd? Wilde het bos mij iets vertellen? Het zou zomaar een mooi inzicht kunnen opleveren. En toch zeker een leuk gesprek.

Sta eens stil bij de dingen die je meemaakt en de mensen die je tegenkomt.
Koester de verhalen.
Het hoeven geen grootse dingen te zijn.
De kleine of juist gekke dingen geven vaak de mooiste verhalen.

Gebruik ze gerust in je presentaties. Mensen horen graag persoonlijke dingen. Ook (of misschien vooral) als het een beetje absurd is. Wijk af van de gebaande paden. Als ik de route had gevolgd, was ik die gekke kikker in ieder geval nooit tegengekomen!

Wil jij meer toevallige relevante ontmoetingen?
Lees dan deze 5 tips voor meer serendipiteit.