Tips voor het vinden van de juiste baan

0
43
hire

Graag delen we een aantal tips van werkzoeken.nl om een goede baan te vinden. Het is belangrijk om een baan te hebben die een leuk salaris biedt en waar je elke dag fluitend naar toe gaat. Door op de juiste manier een job te scoren kun je hier lang van genieten. 

Kies een baan die bij je past

Het is logisch. Het gebeurt echter heel vaak dat mensen een baan hebben die ze niet echt leuk vinden. Het is vervelend als mensen een baan hebben waar ze geen plezier aan beleven. Het is belangrijk om te weten wat bij je past. Wat vind je leuk om te doen? Wat kan je? Waar ligt een uitdaging? Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. 

Maak je CV up to date

Het is belangrijk om je CV up to date te maken. Op die manier is het mogelijk om je kwaliteiten te onderstrepen. Zorg ook dat iedere keer weer je CV aangepast wordt op de baan waar je voor gaat solliciteren. Het is dan nog gemakkelijker om de baan ook daadwerkelijk te kunnen krijgen. 

Netwerken 

Het is goed om online en offline te gaan netwerken om een mooie baan te krijgen. Praat en chat met onbekenden, familieleden en vrienden. Vraag of ze je kunnen helpen. Vaak is het net die een connectie die je hebt om een baan te krijgen. LinkedIn en ook Facebook kunnen goede manieren zijn om een baan te vinden. 

Minder is better 

Het lijkt slim om in het wild west volop sollicitaties de bus uit te doen. Het is echter schieten met hagel. Kies ervoor om met scherp te schieten. Stop alle energie in een enkele sollicitatie. De kans is dan veel groter dat je een uitnodiging krijgt voor een gesprek. 

Een goede motivatiebrief

Het succes van de sollicitatie zit hem in de kracht van de motivatiebrief. Een sterke motivatiebrief zal ervoor zorgen dat je een uitnodiging krijgt voor een gesprek. Vanuit daar kun je jezelf presenteren en gaan scoren. Het is dan mogelijk om een goede baan te krijgen. 

Ken het bedrijf

Bereid jezelf goed voor op het gesprek. Ga eventueel een gesprek aan met iemand die er werkt. Zo krijg je betere inzichten in het bedrijf. Het toont ook je interesse in het bedrijf. Je maakt geen blunders en men zal onder de indruk zijn van je. 

Dress voor succes

Het is belangrijk om netjes en verzorgd op gesprek te gaan. Een eerste indruk is bepalend voor hoe het gesprek verloopt en hoe goed je kunt scoren. Je krijgt direct bonuspunten als je er netjes bijloopt. Je mag best iets te netjes verschijnen. 

 

Overdeliver

Wanneer je een baan krijgt is het goed om vanaf dag één meer te doen dan men verwacht van je. Doe het niet in het extreme. Niemand houdt van uitslovers. Het is echter goed om meer te doen dan je verwacht. Op die manier weet je zeker dat je de proefperiode goed doorkomt. Maak niet de fout om dan direct de voet van het gaspedaal te halen. Blijf je best doen en doe je werk meer dan goed.