Tiny what? Tiny House!

0
523

Minder hoge en jarenlange hypotheek, meer buiten leven, je eigen huisje kunnen bouwen op een duurzame manier, mooie woonomgeving, niet meer dan dat je nodig hebt, unieke manier van leven én altijd een vakantie gevoel beleven in-je-eigen-huis!

Wat zijn tiny houses nou precies?
Tiny houses zijn huizen van rond de 15m2 tot 50 m2 die (vaak op wielen) de gekste vormen aan kunnen nemen. Het is een beweging die overgevlogen is vanuit Amerika waar al langer Tiny Houses gebouwd en bewoond worden. Zo’n 4 jaar geleden kwam de Tiny House trend naar Nederland. Toen Marjolein in het klein (Tiny house pionier in Nederland) aan haar zoektocht begon. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk te gaan. Vooral de plek bleek een issue, want, de vele regelgeving in Nederland maakt het niet gemakkelijk om je tiny house zomaar ergens neer te zetten. Tiny houses vallen tussen de regelgeving van caravans, campers, bungalows en woonboten in. Er zijn letterlijk gewoon nog geen regels voor. Vandaar dat een hypotheek krijgen ook moeilijk gaat. Gelukkig wordt dit steeds makkelijker en komen steeds meer partijen samne om het wonen in een tiny house in Nederland mogelijk te maken, ben ik heeeeeel blij mee!

Hoe?
Hoe dan, meer buitenleven, minder hoge hypotheek en meer vrijheid?
Mijn oplossing is door in een tiny house te wonen!
Oke, als je hier nog nooit van gehoord hebt, denk je vast, waar heb je het over?
Daarom hier wat foto’s voor je verbeelding.

Oproep!
Zie je deze huisjes al voor je, bij de boer in de achtertuin? Bij jou in de achtertuin? Een stuk land waar niks mee gedaan wordt? Een gebied wat iemand nodig heeft die creatief kan meedenken en de handen uit de mouwen kan steken? Ik ben opzoek naar een plek waar ik mijn tiny house kan neerzetten!

Ik ben opzoek naar een plek waar ik mijn tiny house kan neerzetten!

Mijn wensen?
Het liefst in de buurt van Utrecht of Amsterdam (omdat ik centraal in Nederland wil zitten). Ik sta open voor allerlei leuke samenwerkingen en ideeen om een gebied, stuk grond op een creatieve manier te ondersteunen. Mijn budget wat ik wil besteden is ongeveer 300 euro per maand om een stukje grond te huren.

Heb jij meer informatie, of wil je meer informatie hebben over deze manier van wonen?
Laat het me weten! Stuur een mailtje naar Nynke@seats2meet.com

En voor de gouden tip, ontvangt een diner in mijn tiny house!