Think different!

  0
  228

  Think different! & De Inspiratie Plaats.

  In een notendop.

  On-rust
  Een paar jaar geleden nam ik afscheid van mijn laatste werkgever. Natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Er ging wel ‘een procesje’ aan vooraf. Van zelfstandig schap naar loondienst, van vrijheid van ruimte en handelen naar ergens toch een stukje conformeren aan de ‘club’. Een van de laatste projecten: schrijf een strategisch HR beleidsplan voor de komende 5 a 10 jaar. Voor de meest efficiënte en effectieve inzet van onze resources. En ook wat daarvoor nodig is in kaders en structuren en meetinstrumenten.

  Mijn hele wezen protesteerde… En toch…ik deed een poging. Natuurlijk niets mis met kaders en een soort basis beleid…maar ergens knaagde er wel iets.

  Bij de laatste reorganisatie waar ik bij betrokken was, nam ik zelf afscheid. Heerlijk! Dag knellende kaders, dag verstikkende structuren. Welkom mensen. Terug naar echte aandacht geven. Zonder restricties kunnen vragen: Wie ben jij en wat heb jij nodig. Om echt tot bloei te komen. (En dat begon ook bij mezelf…ook wel spannend!)

  Ont-moeten
  Wat volgde was een tijd van onderzoeken, van projecten, van experimenteren en veel – al dan niet toevallige – ontmoetingen.

  Een van de eerste toevallige ontmoetingen? Tijdens een durf-te-vragen sessie liep ik Tianne van Woudenberg van Meet & Discover tegen het lijf. Ondernemer, frisdenker & communicatie-Mens. En draagt graag bij de wereld mooier en leuker te maken! Serendipity in de dop.

  Ondertussen deed ik allerlei projecten. Reïntegratie begeleiding. Persoonlijke ontdekkingsreizen, begeleidde groeps processen, coachte ondernemers, maakte websites (ja, ja, ook voor anderen). Lulde, luisterde en creëerde. En ontmoette vele mooie mensen.

  Ont-wikkelen
  Mooi he: iedereen heeft zijn eigen talenten en zijn eigen tempo. En weet stiekem heel goed wat goed is voor zichzelf…Maar in de grote-mensen-wereld leren we dat vakkundig te negeren. Ik ook.

  We vergeten om niets te doen, te spelen, te ontdekken, te ont-wikkelen en gewoon te gaan voor wat dat wat we eigenlijk willen bereiken… ik ook.
  Mijn eigen pad kende dan ook heel wat hobbels en obstakels. Ik stoeide met vragen als: waar ben ik zelf eigenlijk voor op de wereld en hoe ga ik dat tot bloei brengen…. Maakte keuzes, soms lastige, gaf opdrachten die niet pasten terug, startte nieuwe projecten. En voelde meer en meer mijn eigen persoonlijk succesgevoel terugkomen. Vooral heel veel voldoening.

  Geen geknaag meer, geen onrust. Maar bloei-, groei en  doe kracht.

  Bloei in beeld
  Een latente wens van mij was om echt te gaan scheppen. Beelden. Door beeldhouwen en boetseren. Maar iets hield me tegen. Zou ik het wel kunnen….piepte een klein stemmetje steeds in mijn hoofd. Een klein jaar geleden durfde ik eindelijk de sprong te wagen. Niet gehinderd door kennis of les, wel gesteund door een enorme drang en uiteindelijk genoeg lef, ben ik maar gewoon begonnen. Wat een plezier, wat een energie en wat een ideeenstroom kwam er op gang. En in de beelden zag ik ook waar ik me in mijn eigen proces bevond. En bevind…En dat blijkt een rijke informatiebron..

  handFullSizeRender

  Ont-moeten, ontdekken en creëren. Dat is wat ik heb gedaan. En waar ik graag in deel. In faciliteer. Om de wereld een stukje mooier te maken. Minder moeten, meer talent tot bloei. Meer mooie ideeën werkelijkheid zien worden. Voelen waar de bruis ontstaat en de energie van groeit. En daarmee verandering de goede richting in te krijgen.

  Door thinking different! En acting different.

  Serendipity
  En hoe mooi? De Inspiratie Plaats; een plek waar ik mijn ont-wikkel en creatiekracht kan inzetten, gaat haar deuren openen in samenwerking met Tianne en Elise van Meet & Discover, een inspirerende ontmoetings- en werk locatie in Amersfoort, waar de afgelopen jaren al heel veel prachtige initiatieven het licht gezien hebben.

  De Inspiratie Plaats start in de ruimte die Think Different! heet. Toeval? Of….
  (meer weten? kijk op www.deinspiratieplaats.nl)