Talent voor serendipiteit?

0
275

 

Vorige week had ik een ouderwets Aha-moment! Ik las een interessant artikel in The New York Times: http://www.nytimes.com/2016/01/03/opinion/how-to-cultivate-the-art-of-serendipity.html?_r=2. Hierin las ik over super-encounterers, mensen met een soort van natuurlijk talent voor serendipiteit. Deze groep mensen ontdekken overal aangename verrassingen, waar ze ook zijn. Ik herkende mezelf en ook mijn compagnon Elise de Bres hierin.

In ons ondernemerschap heeft serendipiteit altijd een grote rol gespeeld. Wij zijn altijd opzoek naar én voorbereid op toevallige en relevante ontmoetingen en kansen. En nemen deze kansen serieus en besluiten vaak ze te verkennen. Soms leidt dat tot niks… soms tot van alles!

Van alles? Ja, onder andere twee groeiende en bloeiende Seats2meet-locaties in Amersfoort!

Talent voor serendipiteit dus. En we zijn ervan overtuigd dat veel meer mensen dat talent hebben. Maar soms is dat talent nog niet zo aangeboord. Dat bracht ons ertoe om de nieuwjaarsbijeenkomst/ ZZP Connect op 11 januari het thema Serendipiteit & Zaken te geven. Om ook anderen te enthousiasmeren en stimuleren om meer open te staan en te doen met serendipiteit, ook (juist!) in business.

Ik keek er niet eens zo gek van op toen ik kort na het bedenken van dit thema voor het nieuwjaarsevent Michelle Laagewaard ontmoette die graag een bijdrage wilde leveren aan onze community en bijvoorbeeld een event zou kunnen organiseren. Het thema serendipiteit sprak ook tot haar verbeelding en mede door haar inzet hebben we een aantrekkelijk programma kunnen neerzetten met sessies als afstappen op onbekenden, de serendipiteit van Google Analytics, serendipiteit met Mindfulness, serendipiteit & je eerste indruk en crowdfunding en serendipiteit.

Zo’n 8 meemakers en 80 deelnemers maakten met elkaar een bruisend event waar het zinderde van de serendipiteit. Het was een mooie middag vol good vibes! Ik vroeg een aantal deelnemers na afloop naar hun ervaringen. Een bloemlezing:

Jetkse Hingst (Body Stress Release Amersfoort): Bij de sessie Seats2learn was één van de hulpvragen ‘hoe krijg ik weer meer energie en kan ik me beter voelen’. Laat dat nu net aansluiten bij een zoektocht waar ik zelf mee bezig ben: die naar proefcliënten voor mijn opleiding in stress en vitaliteitscoaching! Binnenkort spreken we af!”

Mark de Wit (Easyleads): Een prettig ritje van verwondering, prikkeling, confrontatie, inspiratie en plezier.”

Marjolein Koetsier (Marjolein Koetsier Stemcoaching): Over serendipiteit gesproken… Ik kwam een oud-collega coach tegen, die ooit mijn supervisor was en die me weer enorm inspireerde me vol vertrouwen over te geven aan de stroom van het leven en dus ook van het ondernemer zijn. Open staan voor en overtuigd zijn van mijn bijdrage en expertise op het gebied van stem en presentatie!”

Gaaf hoe serendipiteit terug te lezen en voelen is in deze quotes! Het onderstreept dat Elise en ik helemaal niet zo bijzonder zijn met ons talent voor serendipiteit. Bovenstaande deelnemers zijn ook super-encounterers (in ieder geval in de dop) en volgens mij liepen er nog veel meer rond afgelopen maandag!

Ik hoop komend jaar nog veel super-encounterers te ontmoeten en zal mijn ervaringen en talent rondom serendipiteit blijven delen!

Previous articleErvaar je meer geluk als je weet wie je bent?
Next articleLaat de stilte voor je werken
Tianne van Woudenberg
Ik ben ondernemer, communicator, verbinder, organisator, inspirator en initiator. Ik ben een ‘geboren leider’ en ontwikkel me -elke dag een beetje meer- als ‘heartsleader’. Met mijn hart als kompas in alles: in leven en werken! Ik ben eigenlijk altijd bezig met bewustzijnsontwikkeling. Dat betekent voor mij groeien, verruimen, uitbreiden van dat waar ik me bewust van ben. Daarom verandert mijn werkelijkheid en ikzelf én dat wat ik doe ook voortdurend. Naast dat ik zelf continue in transitie ben, ervaar ik dat de aarde en de mensheid ook in een transitie zitten. En wil daar als ‘heartsleader’ een bijdrage aan leveren. Seats2meet Amersfoort CS is daarin mijn vaste ‘basis’. Hier geef ik samen met Elise de Bres handen en voeten aan ‘bewust’ ondernemen vanuit het hart. Seats2meet Amersfoort CS is een ontmoetingslocatie én een bewustzijnplek. We bieden – samen met partners – stilte, inspiratie, energie en ruimte om te groeien en te verbinden. In de vorm van events, content, programma’s, trainingen maar ook aankleding, inrichting en voeding. Met als doel een bijdrage te leveren aan de bewustzijnsontwikkeling van onze bezoekers. Vanuit de overtuiging dat een groeiend bewustzijn de sleutel is voor de vele uitdagingen van de tijd waarin we leven.