Taal doet meer & Seats2meet for Locals

0
139

 

Heb je wel eens een nieuwe taal geleerd?
Herken je dat gevoel dat er langzaam een brei van woorden in je hoofd ontstaat en dat je jezelf verbaasd tijdens het luisteren van muziek de tekst ineens na kan zingen en ook daadwerkelijk begrijpt?

Een taal verbind. Met taal kom je dichter bij elkaar.

Taal doet meer zorgt er met ruim 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Doormiddel van allerlei verschillende activiteiten waarbij “Taal” centraal staat helpt Taal doet meer om nieuwkomers in Nederland de taal eigen te maken.

In samenwerking met Seats2meet for Locals, wordt er vandaag een wandeling door Utrecht en volgende week een krachtavond in Seats2meet Utrecht CS samen met Taal doet meer georganiseerd.

Vandaag zijn we met een groep van 50 in totaal. 25 nieuwkomers en 25 vrijwilligers die zich via NL Doet hebben aangemeld. We beginnen met een korte Turkse taalcursus. Om iedereen hetzelfde gevoel te laten ervaren hoe het voelt om een nieuwe, totaal vreemde, taal te leren. We starten bij de Social Impact Factory in Utrecht. Vervolgens gaan we de stad in. Een wandeling door de binnenstad waarbij in buddy’s korte taaloefeningen worden gedaan.

Iedereen is welkom tijdens de krachtavond van 15 Maart van 18:00 tot 21:00! Wil jij erbij zijn? En verschillende culturen, talenten en verhalen ontdekken en je kennis, netwerk en talenten delen? We vragen iedereen zelf een hapje eten te maken/mee te nemen (dit werkt meteen als ijsbreker) Wat neem jij mee?

Meer informatie over de krachtavond vind je op onze facebook!