Straffe koffie, Sjoelbakken & Foodmarkt

0
213

Ik ben er al een paar keer langs gefietst. De drukke, levendige en bruisende Kanaalstraat blijft me verassen. Van geurige gember, tot potten humus en goede koffie. Maar enige tijd geleden zag ik een ruimte omgetoverd worden tot een mooie ontmoetingsplek waar een grote open deur afgebeeld is op de vooruit. Deze ruimte; De Voorkamer, is een plek voor nieuwkomers in de buurt om te creeeren, ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Het leuke is dat De Voorkamer verschillende persoonlijkheden, talenten samen laat komen. Het is een plek die zich constant beweegt aan de wensen en behoeftes van haar gebruikers. Mensen die wonen in het AZC maar ook buurtbewoners rondom de Kanaalstraat (maar ook de rest van Utrecht is meer dan welkom hoor 😉 ).

Op een woensdag avond stap ik naar binnen en kom in een warme open ruimte die zowel een kunst galerie, cafe als woonkamer kan zijn. Een sjoelbak!! Echt waar! Ik loop op een groepje mannen af die al fanatiek begonnen zijn aan een wedstrijdje sjoelen. We beginnen een spel. Ik wordt meteen gewezen op het scorebord en dat ik toch echt ver onder het record val. Aan het scorebord te zien wordt er vaker gespeeld. Na het spelen van een potje Jenga en gekletst te hebben met Pim van der Mijl de initiatiefnemer ga ik naar huis terwijl ik ook nog een paar klanken Arabisch geleerd heb.

Bij het weggaan en het pakken van mijn fiets ontmoet ik Jaber. Hij is begonnen met muziek maken sinds hij 9 jaar oud was. Tijdens dit event hosts De Voorkamer Thimo &  Jaber voor een mix van muziekstijlen en een reis terug in de tijd. Vroeger, in een wereld zonder elektriciteit, waren Arabische cafetaria’s de plek om samen te komen en te luisteren naar storytellers en muzikanten die je mee nemen op hun reis. Voor iedereen die in de buurt woont heb je dus zo de mogelijkheid mee genomen te worden op deze bijzondere reis tijdens het event Straffe Koffie.

Het volgende event waar je bij kan zijn is Soek.
De Voorkamer wordt omgetoverd tot foodmarkt:
Je kan genieten van:
Karama – Irakeese kok, creert eten dat je thuis laat voelen.

Abdulrahman – Syrische vissersman maakt Syrische maaltijden met namen als  ‘seven countries’, en ‘burn your finger’…

Ahmad – De muzikale bakker, die niet alleen heerlijke zoete hapjes maakt maar ook zingt!

Cultuur, talent, muziek, plezier en werk komen samen op deze plek.

Via Seats2meet for Locals kan je kennis maken met deze plek terwijl je aan je website, administratie, presentatie, marketingplan etc. werkt onder het genot van een Douwe Egberts & Arabic koffie en een lunch uit de diverse winkeltjes van de Kanaalstraat. Tijdens deze werkdag verveel je je geen moment, inspiratie opdoen kan makkelijk in de ruimte zelf omdat deze ook dient als plek voor fotografie, houtbewerking en meer. Zelfs de stoelen waar je op zit zijn gemaakt door haar gebruikers…

Boek je werkplekje hier zodat De Voorkamer weet dat je komt en blijf op de hoogte van alle bijzondere events hier. Oja, en blijf op de hoogte via Facebook: De Voorkamer & Seats2meet for Locals.

Seats2meet for Locals streeft naar het openen van dit soort gave plekken bij jou in de buurt. Ken jij een leuke spot om te werken en ontmoeten? Of wil je een plek in het zonnetje zetten die het verdient omdat het zo’n gave plek is? Drop dan een pin hier!