Stap voor stap

0
45
Auteur: Jimmie van der Bosch
Ik vind het lastig om met deze blog te beginnen. Soms is het een even simpele als moeilijke stap, gewoon de eerste zin opschrijven (of typen). En dan komt de rest vanzelf. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Stap voor stap komt de rest van de tekst. Zo is het ook met het starten van een eigen bedrijf. We zien als mensen vaak het eindresultaat voor ons, en worden daardoor al moe als we nadenken over de stappen die we moeten zetten.
 
Als je dit leest, heb je misschien wel de droom om te ondernemen of ben je er al mee bezig. De ondernemersdrive zit in je. Iets creëren vanuit jezelf met je creativiteit. Als ik zelf verhalen hoor van andere mensen die hun eigen bedrijf hebben opgestart, word ik daar enthousiast van. Dan voel ik van binnen een drive van, dit wil ik ook!
 
Zelf wil ik ook een onderneming starten. Dan zie ik al helemaal voor me hoe het eruit komt te zien. Toch blijft het dan bij die leuke ingevingen maar komt er vervolgens weinig van terecht in de uitvoering. Als ik naar mijn eigen persoon kijk en omgeving hoor ik vaak dezelfde verhalen terugkomen. Waar ga ik beginnen, wat wordt mijn eerste stap? Hoe ga ik klanten krijgen, is het eigenlijk wel een goed en leuk idee? En hoe zit het met het logo, en die eigen website? Kortom, voordat je überhaupt gaat beginnen komen al twijfels op je pad. Het is ons mens eigen om ons daardoor te laten afleiden. Dan is het wel zo prettig om te weten dat het ook écht anders kan. Succesverhalen van mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten als ons, maar nu succesvol ondernemer zijn.
 
Op het S2M festival op 28 oktober wordt dit onderwerp besproken. Verschillende ondernemers delen hun verhaal en vertellen hoe zij bezig zijn hun onderneming runnen. En het fijne is dat juist ook de faalmomenten worden belicht. Hoe ze daar van leerden en wat het met hen deed. Kwetsbare kanten die men niet zo snel laat zien. Ook zij zijn begonnen met een eerste stap. Dus zit je in twijfel waar je moet beginnen, laat dit festival dan de eerste stap zijn.
 
Meld je hier aan voor die eerste stap!